Bul terijer

Upoznajte dete u psećoj koži.

Bul terijer je aktivan i prijateljski nastrojen pas, kao i jedan od najvećih „klovnova“ u svetu pasa. On ima „veću od života“ ličnost koja se kreće od inteligentnih i inovativnih – koje nekada nisu najpoželjnije – do mirnih i lojalnih osobina. Takođe postoji i manja verija Bul terijera – Minijaturni Bul terijer – koji deli iste ove osobine.

Kao i većina terijera, Bul terijer ( posebno potentni mužijak) može biti agresivan prema drugim životinjama, naročito drugim psima. Da bi se dobro ponašali u društvu drugih pasa, moraju biti rano socijalizovani; pod nadzorom i pozivitna izloženost drugim psima koja počinje u periodu dok su još štenci i nastavlja se tokom celog života. Mače i druge krznene životinje koje ulaze na njihovu teritoriju trebaju da se čuvaju.

 

bull-terrier-1

 

Zato što mogu biti bučni i nasilni, Bul terijer se ne preporučuju za domove sa malom decom, ali sa starijom decom oni su neumorni prijatelji uvek spremni za igru. Oni uživaju u svakodnevnom vežbanju i mogu postati destruktivni ako im je dosadno. Uspešan trening Bul terijera mora biti put strpljenja, uverljivod liderstva i doslednosti.

Neki gradovi i države imaju ograničenja ili zabrane vlasništva nad Bul terijerima, i trebalo bi biti dobro upoznati sa lokalnim zakonima pre nego što donesete odluku da dovedete Bul terijera u vaš dom.

Ako se spremni na izazov koji predstavlja jedan Bul terijer, onda će te shvatiti da je on nežan, odan pas koji je uvek spreman da vas zabavi – on je poznat da može čak i najozbiljnije ljude da nasmeje – ili krene u avanturu sa vama. Jedno je sigurno: život sa ovom rasom nikada neće biti dosadan.

Bitne informacije
Visina: 50 do 55 centimetara
Težina: 20 do 36 kilograma
Životni vek: 10 do 15 godina

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *