Brišejski ovčar

Veliki, simpatični Brišejski ovčar je posvećen porodični prijatelj i sposoban zaštitnik.

Često nazivan „srce umotano u krzno“, Brišejski ovčar je sjajan porodični pas. On je izuzetno posvećen svom vlasniku, a najsrećniji je kada vas može pratiti po kući dok vi radite kućne poslove ili gledate televiziju.

Brišejski ovčar je idealan pas za nekog ko želi ljubaznog i ne previše zavisnog ljubimca. Pripadnik ovčarske grupe, on je težak do 40 kilograma i može udobno da živi i u selu i u gradu – dok god mu pružate dovoljno vremena za dnevne aktivnosti.

 

briard

 

Ovo je inteligentan pas koji brzo uči kada je u pitanju obuka, iako može postati tvrdoglav želeći da uradi stvari na svoj način. Vlasnici moraju biti spremni da uspostave liderstvo od ranog uzrasta psa ili će oni kada porastu verovatno pokušati da preuzmu u tu ulogu.

Brišejski ovčar je oprezan prema strancima i to ga čini dobrim pas čuvarem, isto tako on je spreman zauvek da brani svoju porodicu i teritoriju ako oseti opasnost. Sa pravim treningom i socijalizacijom, on se može naučiti da više prihvata strance. Štence Brišejskog ovčara trebalo bi da upoznaje što više različitih ljudi, mesta i situacija tokom prve godine života. Ova rana iskustva pomoći će vam da kada odraste imate odraslog Brišejskog ovčara sa pozitivnim pogledom na život.

Postoje izuzeci, naravno, ali u najvećem broj slučajeva Brišejski ovčar je izuzetno dobar sa decom. Ukoliko donesete štence Brišejskog ovčara u vaš dom gde živite sa decom, važno je naučiti obe strane kako da pravilno komuniciraju jedni sa drugima.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *