Bradati Koli: Da li je ovo pas za vas?

Kada neko opisuje Bradatog Kolija, pridev koji se najčešće upotrebljava je oduševljenost! Ta reč zajedno sa izdržljiv, veseo, aktiva, energičan i pouzdan trebalo bi da vam oslikaju o kako se voljenoj rasi pasa radi.

Bradati Koli su razigrani, nežni psi ali mogu isto tako i tvrdoglavi i nezavisni kada je potrebno da donose sopstvene odluke. Trening polušnosti je obavezan ako želite da uspostavite red i disciplinu u životu vašeg psa. Napravite učenje zabavnim, i naučite ih pozitivnim tehnikama kao što su nagrada u vidu hrane, igre ili pohvale. Bradati Koli ne uče dobro pod nasilnim i teškim uslovima. Počnite trening rano i dobićete odlične rezultate.

Ipak, oni nisu rasa za sve. Bradati Koli je veoma inteligentan, aktivan i snalažljiv. Potrebna je pametna i energična osoba da održava korak sa njima. Ljudi koji žive sa ovom rasom moraju uživati u česljanju njegove duge dlake, i moraju biti spremni da se izbore sa njegovom bradom koja je uvek natopljena od svakakvih pića i dlakavim nogama, koje su pune blata nakon svakog poduhvata na otvorenom.

da13b5c40e579ae79c3cf1db706d297f

Bradati Kolii su društveni i zahtevaće da budu priključeni svim porodičnim aktivnostim, u zatvorenom prostoru ili van. Ukoliko mu je dosadno, on će svoju značajnu inteligenciju i energiju preusmeriti na praljenje problema.

Bradati Koli je odličan sa decom; njihov visok energije ih čini aktivnim drugarima za druženje koji će provesti sate u trčanju ili igranju. Oni su živahni, i zato uvek mala deca treba da budu pod nadzorom kada stupe u interakciju sa psom, kako bi se sprečile eventualne povrede sa obe strane.

Ako ste u potrazi da dodate malo živahnosti u svoj život, i ako verujete nakon sastanka sa uzgajivačima Bradatog Kolija da je ovo rasa za vas, on se možete nadati aktivnom pratiocu u narednih 12 do 14 godina. Bradati Koli je uvek spreman za sve što sledi, da li se takmiči u poslušnosti ili okretnosti, jurnjavu frizbija po dvorištu, igranju sa decom ili obično druženje sa porodicom. Bradati Koli je spreman na sve!

Bitne informacije
Vrsta: Gonič
Visina: 51 do 53 centimetara
Težina: 18 do 27 kilograma
Životni vek: 12 do 14 godina