BOŽIĆNI POKLON IZ SNOVA: Pas pronašao svoje vlasnike posle šest godina!

Kada vlasnik izgubi kucu i ima toliko sreće da je opet pronađe, prvo pitanje koje nam pada na pamet je “gde je bio sve vreme?”. Međutim, većina ponovnih susreta ne daje odgovor na ovo pitanje.

U aprilu 2009. Marksovi su otišli na odmor na planinu u jugoistočnoj Nevadi i poveli su tri svoja ovčara sa sobom. Vili i njegov krzneni brat Vejlon su pošli za jednim zecom, a samo se ovaj drugi iz potrage vratio.

Vlasnici su postavili flajere i postere svuda naokolo, tražili su ga, ali kada je odmor završen, morali su da se vrate bez svog ljubimca.

Šest godina kasnije, Marksovi nisu mogli da veruju kada su dobili poziv iz skloništa za kuce iz Nevade. Rečeno im je da odmah dođu tamo po svog psa, koji je tamo završio kao lutalica.

FOTO: ABC News screenshot

FOTO: ABC News screenshot

Ispostavilo se da je Vili hodao 450 kilometara od mesta gde je izgubljen do mesta gde je pronađen, a noga mu je bila u veoma lošem stanju zbog toga. Pronašao ga je lokalni šerif i odneo u kod jedne dame, koja je vodila računa o preslatkom Viliju sve dok se nije oporavio.

Međutim, ovog decembra, Vili je opet pobegao, i upravo tada je pronađen od strane ljudi iz skloništa za životinje. Oni su skenirali čip i bilo im je jasno koga da pozovu.

Dejvid Marks je rekao za ABC News da je žena koja je čuvala Vilija svih ovih godina sada slomljenog srca, ali da je razumela da on mora da se vrati tamo gde pripada. Svojim vlasnicima i braći.

“Ovo je bio idealan božićni poklon. Osećamo se kao da nikada nije ni odlazio.”

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *