Bolestan dečak skupljao novac za kupi psa

Nakon što je priča dospela u medije u prikupljanju potrebnog novca pridružile su mu se i brojne kompanije, a pokrenuta je i online kampanja tokom koje je do sad prikupljeno više od 22 hiljade dolara.

Kada je saznao da postoje psi koji ljudima koji boluju od dijabetesa pomažu da se nose sa bolešću, tada četverogodišnji Ejden Hit iz Vejtsfilda je rekao majci da bi i on želeo da ima “jednog takvog”.

Budući da cena obuke takvog psa košta 15 hiljada dolara, koje njegova majka nije imala u šali mu je rekla da počne da štedi. Dečak ju je poslušao i počeo da skuplja kovanice. Svaki novčić koji je dobio za sladoled, rođendan, Božić… sve je skupljao ne bi li dobio toliko potrebnog psa.

pas dete

Bilo je to pre četiri godine i do sad je tako sakupio 2.500 dolara, dovoljno za rezervaciju psa koji bi mu znatno olakšao život.

Naime, takvi posebno dresirani psi sposobni su da nanjuše da dolazi do pada nivoa šećera u krvi i o tome da upozore čoveka. Na primjer, dogodi li se da noću pas će skoči na dečakov krevet, i ne probudi dečaka alarmiraće njegovu majku.

Nakon što je priča dospela u medije u prikupljanju potrebnog novca pridružile su mu se i brojne kompanije, a pokrenuta je i online kampanja tokom je do sad prikupljeno više od 22 hiljade dolara.

https://www.youtube.com/watch?v=cwEeTqrWkiI

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *