Pas za vas

Sve o psima na jednom mestu

Sa četvrtastom vilicom i mišćav, Bokser predstavlja Džrodž Klunija u svetu pasa, neodoljivog šmekera sa smislom za humor.

Bokseri su veliki, mišićavi psi koji izgledaju impoznantno – tj. sve dok ne pogledate u njegove oči i vidite da u njima nosi želju za neštatlukom i radosti života. Zbog svoje razigrane prirode i neiscrpne energije, oni se nekada nazivaju i „Peta Pan“. Bokseri se ne smatraju potpuno zrelim dok ne napune tri godine, što znači da imaju jednu od najdužih „detinjstava“ u svetu pasa.

 

boxer1

 

Tipičan Bokser je inteligentan, oprezan, neustrašiv ali i prijateljski nastrojen. On je odan svojoj porodici i voli da se igra sa njima, ali je isto tako i tvrdoglav, pogotovo ako pokušate da koristite oštre metode obuke sa njim.

Sa minimalnim potrebni uslovima za njegu negu, i sa legendarnim strpljenjem i nežnosti prema deci, Bokseri su veliki porodični prijatelji, dok god im pružate dovoljno fizičke vežbe i mentalne stimulacije koja im je potrebna. Ako ste voljni i sposobni da im pružite adekvatne vežbe u obliku šetnji ili trčanja, Bokseri se mogu čak i prilagoditi životu u stanu. Bokseri su u početko često nepoverljivi prema strancima, ali neće biti agresivni sve dok ne vide pretnju za svoju porodicu.

Vlasnici Boksera šitom sveta posebno su ponosni na „klovnovsko“ ponašanje svojih voljenih pasa. Bokseri su aktivni, srećni i energični. Kada su uzbuđeni oni često to izražavaju kroz igru pod nazivom „zrno pasulja“, mali ples koji uključuje okretanje tela u polukrug, tako da ono postaje u obliku zrna pasulja, koji se završava njihovim trčanjem u krug.

Gledanje Boksera kako trči je pravo zadovoljstvo. Oni su tako veseli, srećni i graciozni, i sigurno će izmamiti osmeh na vaše lice.