Bokser: Uz gazdu i u dobru i u zlu

Bokseri nemaju problem da svoje emocije stave na tacnu, kao ni da budu veoma odani prijatelji. Njihovo raspoloženje najčešće odgovara raspoloženju vlasnika, pa možda posmatračima ponekad deluje da su veoma napadni, ali to nije tačno, oni su veoma prijatni prema onima koje vole.

Tokom istorije postojanja boksera, njihova uloga se promenila od nekadašnjeg lovačkog pratioca do veoma odanog i odgovornog porodičnog ljubimca. On je postojan u svom stavu, ali uvek uz svog gazdu, šta god da se dogodi. Jednostavno rečeno, bokser je pas koji je tako poseban u svom ponašanju, da bi ga svaki ljubitelj pasa poželeo za svog ljubimca.

bokser

Možda je baš “ličnost” koju poseduje bokser povod za čuvenu rečenicu da je “Pas čovekov najbolji prijatelj”. Iza njegovog dubokog pogleda, radoznalih smeđih očiju, krije se odanost koja je večna, kao i neprestana želja da udovolji. Karakterističan je po svom specifičnom licu, ispitivačkim ušima i čvrstoj vilici koja je podržana od strane jakog atletskog vrata. Bilo da njegove uši stoje uspravno, ili su prirodno savijene, one zaista slušaju svoje “sagovornike”.

Bokseri hodaju dostojanstveno, šepure se vedrinom malog deteta, trče kao da ne ulažu nimalo napora. Ko god poznaje ćud ovih pasa zna da su oni izuzetna bića, koji ako im se ukaže prilika i postanu deo porodice obogaćuju život svih njenih članova.

Odrastao bokser je prosečne težine od 27 do 32 kilograma, dok su ženke malo sitnije građe, pa je njihova težina od 24 do 29 kilograma. Oni su kratkodlaki i mogu biti svetlo braon, bele boje i one  najinteresantnije – braon sa crnim, koje zovemo tigrasta šara. U svakom slučaju, bez obzira na izgled oni su svi veoma pametni psi, sposobni i lako se treniraju. Vole decu, i dobro se slažu sa svim drugim životinjama.

Ako se odlučite da usvojite ili kupite ovog ljubimca, on će vas nagraditi bezrezervnom ljubavlju i prijateljstvom. Vlasnici ovih pasa, često opisuju vreme provedeno sa bokserima kao vreme prepuno ljubavi, osmeha i lepih uspomena.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *