Pas za vas

Sve o psima na jednom mestu

BEOGRAD DOBIJA I ALEJU VELIKANA na budućem groblju za ljubimce!

Kompleks će biti smešten na Novom Beogradu, a poseban spomen park biće namenjen životinjama iz beogradskog Zoo vrta!

Prostor za sahranjivanje, parcele za grobove u nizu, vrt sećanja, deo za rozarijume i kolumbarijume, ali i spomen-park i svojevrsna “aleja velikana” namenjena za znamenite stanovnike beogradskog Zoo-vrta, deo su planova prvog groblja za kućne ljubimce. Naravno, uz obavezni zeleni pojas, trg, parking-prostor i pristupne saobraćajnice.

groblje-ljubimaca-6

Buduće večno počivalište na kojem se može sahraniti oko 2.200 životinja, trebalo bi da bude smešteno u Bloku 51 na Novom Beogradu, južno od auto-puta Beograd-Zagreb, kod kompleksa rasadnika hotela “Nacional”. Ono će se nalaziti na sadašnjem šumskom zemljištu, a radovi će zahtevati minimalne intervencije na postojećoj vegetaciji.

Ideja o izgradnji groblja za kućne ljubimce stara je više od 20 godina. Ipak, čini se da se trenutak realizacije konačno primakao. Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, krajem 2015. utvrdila je detalje budućeg večnog počivališta za ljubimce, a ove godine trebalo bi da budu završeni svi projekti i planovi i da počnu radovi.

Novosti