Beograd će dobiti još jedan park za pse

Beograd će za 15 do 20 dana u Pionirskom parku dobiti još jedan parkić za pse, po uzoru na onaj koji već postoji u Tašmajdanskom parku.

To su najavili gradonačelnik Siniša Mali i Aleksandar Jovičić, koji su prisustvovali akciji udomljavanja napuštenih pasa iz Gradskog prihvatilišta koja je održaana u Tašmajdanskom parku.

Jovicić je rekao da je to važna stvar, da je humanost pokazana na delu i da je gradonačelnik prihvatio inicijativu da u Beogradu ima više parkića za pse.

dva psa1

Kako su rekli, u narednih 15 do 20 dana biće obezbeđeni uslovi da se isti parkić iz Tašmajdanskog parka napravi i u Pionirskom.

Mali je rekao da je od početka prošle godine udomljeno više od 550 napuštenih pasa, a da je cilj današnje akcije afirmacija odgovornog vlsništva i da se udomni 10 pasa koji su trenutno u prihvatilištu grada Beogarda.

“Veliki smo i plemeniti onoliko koliko pomažemo drugima, a životinjama posebno”, rekao je Mali i pozvao građane da se pridruže i ovakvim acijama tokom cele godine kako bi što veći broj pasa našao svoje vlasnike.

Dodao je i da Gradska uprava ima veliki broj aktivnosti na obeležavanju napuštenih pasa i sterilizaciji i da je to primer odgovorne politike grada.

Tanjug

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *