Da li je bedlingtonski terijer pas za vas?

Ovo je terijer u jagnjećoj koži.

Bedlingtonski terijer privlači vašu pažnju svojom jedinstvenom pojavom, i zadržava je zabavnom, tvrdoglavom prirodom. Međutim, ne dozovolite da vas njegova pojava prevari. Bedlington je kompletan terijer: radoznao, inteligentan, opreza i agresivan prema sitnim životinjama na otvorenom.

Bedlington ulazi sa punim entuzijazmom u sve porodične aktivnosti. Vole da budu u centru pažnje i izigravaće klovna da bi je dobili. On dočekuje goste i zabavlja ih svojim ludorijama, ali će vas i upozoriti ako postane sumnjičav. Vlasnici ove rase kažu da su njihovi psi donose mudre presudi i da su odlični psi čuvari.

Vežba je izuzetno važna ako želite da vaš Bedlingtonski terijer bude zdrav i srećan, ali on ima umeren nivo energije i potrebe za aktivnosti. On će svoj nivo aktivnosti podrediti vašim, i on će biti srećan lepom šetnjom ili energičnom igrom hvatanja. Može ići na džoging sa vama ili malo planinarenje.

Bedlington-Terrier (1)

Kada je podizan zajedno sa decom, Bedlington može da postane energični za druženje. Uverite se da su ekstremno mala deca uvek pod nadzorom odrasle osobe prilikom interakcije sa bilo kojim psom kako bi se sprečile eventualne povrede sa obe strane. Dok će Bedlington tolerisane određenu količinu grubosti, on će vam staviti do znanja kada stvari postanu suviše grube, a on ne razume da koža deteta nije toliko debela kao kod pasa.

Bedlingtonski terijer je inteligentan, i ta inteligencija ga čini lakim za treniranje. On će se najbolje pokazati ukoliko ga ubedite da ono što treba da uradi je ustvari njegova ideja ili da će iz toga izvući neku korist. Koristite pozitivne tehnike kao što su pohvale, igre ili hrana kao nagrada. Oštre reči i fizička sila neće upaliti kod ove rase, jer će to samo iskazati njihovu tvrdoglavnost i počeće psihološka borba koju ćete verovatno izgubiti.

Uz pravilnu obuku i socijalizaciju, Bedlingtonski terijer je odličan pratilac i entuzijastični partner u svim porodičnim aktivnostima. Vi ćete ceniti njegov smisao za humor i želju da izvuče maksimum iz života.

 

Bitne informacije

Vrsta: Terijer
Visina: 38 do 44 centimetara
Težina: 8 do 11 kilograma
Životni vek: 12 do 14 godina