Pas za vas

Sve o psima na jednom mestu

Da li je američki eskimski pas

Sa svojom pahuljastom belom dlakom i razigraom prirodom, Američki eskimski pas je zaista “pas lepotan”.

Nazvanom “pasom lepotanom” od strane svojih obožavaoca, Američki eskimski pas ili Eski, je upečatljiva rasa sa belom dlakom, slatkim izrazom lica i crnim očima. On je nordijski pas, član porodice Špica. Eski su živahni, aktivni psi koji vole da se zabavljaju i da se pridruže svim aktivnostima vaše porodice. Američki eskimski pas je prijateljski nastrojen prema porodici i prijateljima ali rezervisan prema strancima.

Eski je prvenstveno pas za pratlju, odani član porodice koji uživa u aktivnostima. On je veseo, privržen i veoma pametan – toliko pametan da se smatra kao jedna od najinteligentnijih rasa pasa. Američki eskimski pas je nezavisni mislilac, radoznao, sa neverovatnom sposobnošću da reši svaki problem. Prednjači u aktivnostima koje zahvetaju da koristi svoj mozak, kao što je trening poslušnosti.

Uprkos svojoj sićušnoj veličini, Eski je veliki mislilac. On je odličan pas čuvar koji će vas lajanjem obavestiti o dolascima i odlascima stranaca – u stvari, ovo može da postane  problem ako je ostavljen sam prevše vremena. Iako će biti raspoložen za druženje sa nekim koga ne poznaju, njegov prvi instinkt će uvek biti sumnjičav. Eski shvata svoje dužnosti veoma ozbiljno, iako nije preterano agresivan.

Američki eskimski pas je odličan porodičan pas koji je privržen svima, uključujući i decu svih uzrasta, kao i druge pse i mačke. Naravno, odrasli uvek treba da nadgledaju komunikaciju između dece i pasa. Visok nivo energije koju Eski poseduje može predstavljati problem izuzetno maloj deci, tako da je nadzor izuzerno važan.

Američki eskimski pas je prekrasan, aktivni pratioc za celo domaćinstvo. Dobro obučeni Eski daje svojoj porodici godine zabave i radosti.

Ako želite rasu koja ima mnogo toga da vam kaže, razmotrite Američkog eskimskog psa. Ova rase je veoma glasna, voli da laje i čak da mumla. Mnogi vlasnici trvde da Eski “razgovaraju” sa njima.

Bitne informacije

Visina: 23 do 63 centimetara

Težina: 2,7 do 16 kilograma

Životni vek: 10 do 12 godina