Ako vaš pas radi ove stvari obavezno ga odvedite kod veterinara

Primetili ste da je vaš pas iznenada, bez ikakvog razumljivog razloga počeo da zuri u zid i da o njega ili neki drugi tvrdi predmet pritiska njušku ili glavu?

Iako će se mnogima ovakvo ponašanje učiniti bezazlenim, a nekim čak možda i smešnim razloga za smeh nema jer kako navode stručnjaci s portala petmd.com takvo ponašanje upućuje na oštećenje nervnog sistema, koje može biti uzrokovano hipo / hipernatremija (previše ili premalo natrijuma u ​​krvnoj plazmi), tumorom, gljivičnim infekcijama, traumama glave i trovanjem.

Važno je naglasiti da, kao i u većini drugih stanja, razlozi za takvo ponašanje ne moraju uvek da budu opasni.

Ako vaš pas od malena voli da stavlja glavu u vaše krilo, to obično znači da traži pažnju.

Zato je važno da posmatrate i druge znakove problema! Osim gore navedenih simptoma u takvim situacijama pas često deluje dezorijentisano, ima nagle promene ponašanja, kompulzivno se vrti u krug, ima slabije reflekse i probleme sa vidom.

Takođe, kao posledica dugotrajnog pritiskanja glave na licu / čelu se mogu pojaviti povrede!

Radi li se o bezazlenom ili puno većem problemu po pravilu ne možete odrediti sami zato je važno da psa hitno odvedete kod veterinara!

Primarni načini dijagnostifikovanja su analiza krvi / urina, ispitivanje mrežnjače i drugih struktura u zadnjem delu oka, merenje krvnog pritiska, snimanje glave CT-om ili magnetnom rezonancom.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *