Ah te buve, evo kako efikasno da ih uklonite sa psa

Kućne ljubimce, posebno pse često je vrlo teško čuvati od buva i krpelja. Ipak, postoje neki sasvim prirodni preparati i trikovi zbog kojih će buve bežati od njih.

Danas na tržištu, naravno, postoji mnoštvo efektivnih sredstava protiv buva. Ali, postoje i efektivne jeftinije i prirodne opcije.

Psi i mačke, koji izlaze napolje će uvek imati bar par buva, ali to ipak možete kontrolisati, pa čak i sprečiti “napad” krpelja.

Kada izvodite psa ne vodite ga na mesta gde ima mnogo visoke trave ili grmlja. Održavajte i svoje dvorište, redovno kosite travu. Postoji čak i jedna vrsta crva, koja živi u zemlji i koji se hrani larvama buva. Zovu ga nematode i može za 24 sata da vaš travnjak očisti gotovo u potpunosti od buva.

buve32

Jastuke (jastučnice) i ćebad na kojima psi i mačke spavaju perite redovno u mašini za veš na visokoj temperaturi. Tepihe usisavajte češće.
Ako vaš kućni ljubimac već ima buve pravim gustim češljem možete ih se rešiti većim delom prilikom kupanja ljubimca. Četkajte ga i kupajte češće ako ima buve.

Možete kroistiti i sprej od limuna. Samo naseckajte limun na kolutiće, prelijte kipućom vodom, poklopite i ostavite preko noći. Procedite, pa tom tečnošću našpricajte psa, ali izbegavajte područje oko očiju.

Ulje lavande je takođe korisno. Nanesite malo ovog ulja na vrat i na početak repa i buve će bežati od psića, a on će mirisati divno.

Ulje kedrovine je takođe vrlo efikasno. Dokazano eliminiše buve, krpelje i neke bubice. Sigurno je za ljude i životinje, ali ipak se preporučuje da pre nego našpricate ljubimca ovim razblažebim uljem testirajte reakciju na manjem delu krzna. Ovo ulje možete nanositi i špricati po krevetićima ljubimaca, namešatju, podovima, pa i travnjaku.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *