8 razloga zašto treba da udomite psa sa ulice

Nemamo ništa protiv rasnih i kupljenih pasa, ali moramo priznati da su ponekad psi sa ulice ili iz azila mnogo bolji, a evo i zašto…

Za početak je potrebno da znate da na ulicama našeg grada ima mnogo pasa lutalica, čak između 15 i 20 hiljada, od kojih je na žalost 80% napušteno od strane neodgovornog vlasnika. Azili su puni i mnogi psi u njima završavaju tako što ih vode na eutanaziju nakon nekog vremena. Zato kada udomite psa iz azila ili sa direktno sa ulice, znajte da ste uradili dobro delo i da ste u bukvalnom smislu spasili jedan život. Pored toga, svaki pas koji nije imao dom dolazi sa nekom pričom, istorijom – što ga čini izuzetno zanimljivim i što je najbolje, retko ko će moži da ima psa kao što vi imate.

Ipak, postoje neke stvari zbog koje se ovi psi posebno izdvajaju i koje će vas sigurno nagovoriti da se odlučite za ovaj lep korak.

Poznaju ulicu dobro

Nakon nekog vremena, provedenog na ulici, shvatićete da vaš pas bolje zna da se ponaša nego neki ljudi. Oni ponekad znaju da gledaju u jednu i drugu stranu kada prelaze ulicu, a imaju i osećaj gde je trotoar, a gde put kojim ne sme da se ide.

Zdraviji su

Pošto su uglavnom mešanih rasa i u sebi imaju iste takve gene, manja je verovatnoća da će imati neku genetsku bolest ili slab imuni sistem. Što znači da ga nećete morati voditi kod veterinara, osim kada dođe vreme za vakcinaciju.

Nisu previše izbirljivi

Kada je u pitanju hrana, njima će se sviđati apsolutno sve. Ipak, bilo bi lepo da vašem psu priuštite kvalitetniju hranu.

Mali “mudraci”

Kada se zagledate u njihove oči, videćete da je pravi mali mudrac koji je mnogo toga proživeo. Takođe će znati kad da vam priđe i popravi vam rapsoloženje.

Znaju svoje granice

Možda ovo ne važi za sve, ali za većinu sigurno – poštuju stvari drugih pasa i ne diraju njihovu hranu… Kada su oni u blizini.

Lakše ih je istrenirati

Pretpostavljajući da nećete udomiti malo štene, treba da znate da će treniranje vašeg čupavca biti baš lako.

Privrženiji su

Da li biste napustili nekog ko vas je spasio i prema vama se lepo ponaša? Upravo tako. Vaš pas će vas svuda pratiti, slušati i maziti se… Mnogo će biti vezaniji za vas.

Voleće vas zauvek

Ako je išta 1000% tačno, onda je to ova činjenica! Ne postoji granica ljubavi koju vam pas koga ste spasili može pružiti. To je neizmerna i beskonačna ljubav koju će vam pokazivati na svakom koraku, ljubljenjem i mahanjem repića.

Izvor: Ženski magazin

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *