6 rasa pasa koje su idealne za stan

Uvek ste želeli ljubimca, ali živite u stanu. Nedostatak dvorišta i prostora ograničava Vaš izbor krznenog saputnika, ali ne i mogućnost da ga imate. Postoje rase pasa koje su pogodne za ove životne uslove, a pružaće Vam divno društvo, ljubav i naklonost.

Pudla– Odabravši pudlu za svog kućnog ljubimca, napravili ste mudar izbor. Ako mu date adekvatnu pažnju i negu, ovaj pas će vam doneti mnogo radosti druženja i prijatnih trenutaka u godinama koje dolaze.
pudla-bela

Maltezer – Ova rasa važi za rasu koja je privržena vlasniku. Vrlo su inteligentni i vole igru. Prednost ovog psa je to što će redovno četkanje znatno smanjiti problem dlaka, jer ova rasa ne menja dlaku sezonski, a i dlaka im je vrlo slična ljudkoj kosi. Nemaju podlaku, tako da su savršeni izbor ukoliko se borite s alergijama.

 

maltezer3

Jorkširski terijer – Ovaj naizgled mali i pitomi pas ima pravu dušu terijera lovca. Ukoliko vodite računa o redovnom održavanju, ova rasa će Vam takodje biti pogodna, jer se ne linjaju. Karakteriše ih svilenkasta i mekana dlaka.

jorki

 

Patuljasti šnaucer – Ovi psi nemaju tipičan miris pasa, pa je to pogodnost. Nežni su prema deci i druželjubivi, pa će Vaše mališane posebno voleti. Iako je patuljasti šnaucer dobra rasa za stan, nemojte zaboraviti da zahteva redovnu šetnju jer ih ne drži mesto.
patuljastisnaucer

Jazavičar – Ovo je pas koji uživa pažnju vlasnika, tako da je idealan ukoliko imate decu. Dlaka kod ove rase takođe neće praviti problem, ali se preporučuje trening, kako bi manje lajao.

jazavicar

 

Engleski buldog – Iako važi za psa koji izgleda namrgođeno, ova rasa je izuzetno nežna. Takođe se preporučuju ukoliko imate decu jer su ovo psi koje karakteriše strpljenje. Izgledaju sanjivo, a takva im je i priroda. Često dremaju, tako da ne prave buku.

buldog

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *