6 načina na koji vam pas promeni život

Evo kako to tačno ljubimci mogu promeniti vaš život. Preporučujemo vam da o ovim stavkama dobro razmislite, jer udomljavanje psa  zaista može promeniti nečiji život – na bolje.

Šetanje psa automatski podrazumeva višre kretanja. Psa čak možete uklopiti i u svoju fitnes rutinu, verujte nam da ne postoji ništa zabavnije od toga!

Nećete biti usamljeni. Čak i u najgorim situacijama uvek će biti tu neko da vas sluša. Možda vam razgovor sa mačkom i psom deluje blesavo, ali oni su zapravo odlučni slušaoci.

Lakše ćete stupiti u kontakt sa drugim ljudima. Tačnije, sa drugim vlasnicima ljubimaca i onima koji bi to voleli da budu. To da mnogi momci vole da šetaju svoje pse po parkovima zbog udvaranja devojkama koje će u njima videti onu nežnu stranu nije uopšte nerealno. Taj trik zapravo pali.

Nećete više biti toliko anksiozni. Briga o drugom, konstantno društvo i činjenica da će vas pas voleti bez obzira na sve (mačke imaju svoje dobre strane, ali otvorenost nije jedna od njih) svima može dići kamen s srca.

Uz ljubimca dolazi disciplina. Nije stvar u tome što ćete svog psa ili mačku morati da naučite neke osnove dobrog ponašanja, već i što će i vaš život dobiti preko potrebnu strukturu i rutinu jer ćete svom ljubimcu morati da posvećujete određeno vreme svakog dana, a vremenom ćete uvideti da redovne šetnje psa utiču dobro i na vas, koliko i na psa.

I sam dodir vašeg čupavog, mekanog i uvek smirenog prijatelja pružiće vam emotivnu potporu kakva vam je neophodna.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *