Pas za vas

Sve o psima na jednom mestu

5 velikih rasa pasa idealnih za držanje u malom stanu

Većina ljudi mišljenja je da su isključivo minijaturni psi, i to ne sve rase, pogodne za život u stanu. Međutim, u poslednje vreme se sve više odgajivača ne slaže sa ovom konstatacijom.

I mali i veliki psi zahtevaju podjednaku negu. Nekada čak, mali psi predstavljaju veću brigu jer mogu da budu hiperaktivniji od velikih pasa.

Kako bi pas bio prilagođen životu u stanu, jedino što je potrebno jeste da mu posvetite malo više vremena. Pravilna dresura i svakodnevna fizička aktivnost su ključ svega. Morate da znate kako da im pristupite i šta da radite. Kada to savladate, nećete imati apsolutno nikakvih problema sa vašim ljubimcem.

Naravno, neke rase kao što su bernandinac, njufaundlender ili avganistanski hrt zaista nisu predviđene za držanje u stanu. Ipak, ovih 5 rasa će uživati i u stanu:

Američki stafordski terijer
Snažan i odan pas koji mnogo voli da se igra. Izuzetno je druželjubiv, ali je naravno, najodaniji svom vlasniku. Dovoljno je četkati ga 1-2 puta nedeljno, a kupati 2-3 puta godišnje.


Rotvajler
Veoma miran pas koji voli porodično okruženje. Preporučljivo je svakodnevno četkanje oštrom četkom, rukavicom ili češljem.

Nemački bokser
Poslušan pas koji je odličan sa decom. Potrebno je samo povremeno četkati ga jer se njegova kratka dlaka vrlo se lako održava.

Nemački ovčar (Vučjak)
Hrabar, prilagodljiv i odan, ovo je pas za sve generacije. Dobro podnosi zatvoren prostor, ako se dovoljno trenira, ali se linja tokom cele godine, pa mu je potrebno svakodnevno četkanje.

Doberman
Poznat je po svojoj zaštitničkoj prirodi, a dobro slaže sa decom ukoliko odrasta sa njima. Dlaka mu je gusta i kratka, pa mu je potrebno samo povremeno četkanje.
Još jednom samo da napomenemo, ovim psima ne smeta život u stanu, ali samo ukoliko imaju dovoljno fizičke aktivnosti.