5 razloga zašto treba da vodite psa na godišnje preglede kod veterinara

Adekvatna briga o zdravlju vašeg psa podrazumeva da znate puno stvari koje će njegov život učiniti lepšim i boljim. Sve ove informacije rado će vam reći svaki veterinar.

Šta je važno da znate?

1. Godišnji pregledi su odlučujući. Ako ste poput većine vlasnika, vodite svog ljubimca kod veterinara na radovnu vakcinaciju. Međutim, ukoliko ga ne vodite na preglede, pored vakcinacije, činite groznu stvar vašem ljubimcu.

Zapamtite jedna godina vašeg ljubimca je kao 7 ljudskih godina. Mogu se dogoditi ogromne promene na vašem ljubimcu za tih 12 meseci. Recimo promena boje zuba na vašoj mački od prošle godine, ove godine može se pretvoriti u gadan slučaj gingivitisa. Možda je prošlogodišnji šum srca kod vašeg psa, ove godine postao tako ozbiljan da se može desiti zatajenje srca.

Dog licking a vet, isolated on white
Dog licking a vet, isolated on white

2. Mešanci su zdraviji od čistih rasa. Razmišljate o drugoj mački ili psu? Pre nego li odlučite razmislite – mešanci će vas manje koštati, manje ćete se brinuti o njihovom zdravlju.

3. Vreme obroka može pomoći razvijanju mozga vašeg ljubimca. Ako učinite da se vaš ljubimac potrudi kako bi dobio hranu, pomoći ćete mu da razvije svoje psihičke i mentalne sposobnosti, koje sprečavaju dosadu i gojaznost.

4. Pazite da vaši ljubimci ne progutaju bilo kakve tablete koje vi koristite, jer im to može izavati krvarenje, povraćanje, depresiju ili letargiju. Ako se to desi odmah idite kod veterinara.

5. Veterinari vam mogu pomoći više nego što mislite.

– Mogu vam pomoći kako da pomognete vašem psu nakon teške operacije.

– Kako da isečete nokte vašoj mački ili da četkate zube vašem psu.

– Pomoći će vam kako da rešite psihičke probleme vašeg psa.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *