Pas za vas

Sve o psima na jednom mestu

5 razloga zašto su pudle najbolji psi

Suprotno popularnom verovanju da su podle razmaženi i plašljivi psi, za one koji ne znaju pudlice su prvobitno odgajane kao sportski pas, čiji je cilj bio da donesu patke iz vode koje su ubili lovci. Čak su i njihove frizure rađene isključivo zbog lova. Lovci su im brojali tela kako bi brže mogle da stignu u vodu, kao i da bi manje skupljali prljavštinu i nečistoću. Krzno oko njihovih šapa se ostavljalo jer ih je štitilo od kamenja i krhotina. Danas, njihova namena nije takva, ali njihova svestranost je ono što čini pudlice najneverovatniju vrsta psa na svetu.

Ličnost
Od kada je rasa nastala, pa do danas pudlice su lojalni psi, inteligentne, atletski građene i pune ljubave. Mnogi ljubitelji pudla kažu da se ova rasa po mnogo čemu razlikuje od ostalih rasa, jer imaju kraljevske manire i navike. Razlog tome je smatraju stručnjaci što su pudle svesne svoje inteligencije. One su prema ljudima prijateljski nastrojene, a odvažna ličnost ih čine najboljom rasom za porodicu.

pupu

Antialergijski psi
Pored njihove superiorne inteligencije, pudla se nalazi među rasama pasa koje mogu da kupe i ljudi sa alargijom na pseću dlaku.

Inteligencija
One su u stvari, najinteligentnije i ni jedna rasa ne može da se poredi prilikom dresure. Međutim, sve pudlice imaju i “Šilja stranu”, jer vole da se igraju. Pudle veoma vole ljude, posebno članove svoje porodice.

Utreniranost
Spojite utreniranost sa inteligencijom pudle, i dobićete natporsečnog živahnog psa čak i u poznim godinama. Pudle skoro pa ne stare, pod uslovom da su dobrog zdravlja. Pudle imaju tendenciju da do kraja života budu detinjassti i psi puni energije. Njihov um nas ceo život moli da ih stimulišemo novim igrama, Ono što pudle mogu, ni jedan pas ne može, a to je da nauče razne trikove koji zabavljaju publiku širom sveta.

Crvene i Apricot pudle su najređe vrste među pudlama, što ih čini izuzetno poželjnim među vlasnicima. međutim i pudle drugih boja su vrlo tražene i ništa nisu manje vredne od svoji drugara sa crvenom dlakom.