5 načina uz pomoć kojih ćete bez problema psu dati lek

Kada se pas prehladi ili treba da mu date tabletu za čišćenje od glista sigurni smo da imate problema sa vašim psom. Uglavnom se u tim situacijama pas otima. Zato vam predstavljamo nekoliko saveta uz pomoć kojih ćete lakše dati psu tabletu:

1. Tablete se mogu izdrobiti i sakriti u hranu, ali ukoliko želite da budete sigurni da je pas uzeo tabletu, morate mu staviti lek u zadnji deo usta

2. Učinite to tako da mu jednom rukom držite njušku i glavu malo podignete. Drugom rukom uhvatite donju vilicu, pa kažiprstom i palcem stavite tabletu na jezik psa, što je dublje moguće

lek

3. Zatvorite mu usta i držite ih zatvorenim, blago masirajući grlo kako biste naterali psa da proguta tabletu

4. Lek u tečnom stanju je najlakše dati upotrebom plastičnog šprica. Špric će vam omogućiti da tačno izmerite potrebnu količinu leka. Lek je potrebno ubrizgati u zadnji deo usta psa. Nakon davanja leka, špric oprati i nagraditi psa za dobro ponašanje.

5. Kapi za oči mogu se staviti tako da se glava psa mirno drži i lagano nagne unazad. Kapi staviti u ćošak oka.

Author: Ljiljana

Trudimo se da naš portal bude ispunjen bogatim sadržajem o psima, kako bi vas o svemu u vezi sa njima informisali i ujedno vam pomogli da svaki dan naučite nešto novo. Želite da imate psa ili već imate psa? Na pravom ste mestu!

Share This Post On
468 ad

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *