5 načina na koji vam pas “kaže” volim te

Psi uz čoveka žive već hiljadu godina tokom kojih su zaslužili reputaciju naših najboljih prijatelja. Kao najbolji prijatelji oni nas vole, a svoju ljubav iskazuju na različite načine.

Portal mnn.com navodi nekoliko znakova ponašanja kojima vam psi pokazuju odnosno “kažu” volim te.

Uvek žele da budu uz vas

Pseća ljubav najbolje se vidi u želji da pas uvek bude fizički uz vas, bez obzira na to da li vam sedi u krilu, da li se naslanja na vas ili vas prati u stopu.

Žele da spavaju sa vama

Psi su životinje čopora koji u divljini često spavaju zajedno, pogotovo zimi kad telima štite članove svoje porodice. Ako pas želi da spava sa vama, pokazuje vam da vas smatra delom svoje porodice.

Uzbuđeno vas pozdravljaju

Kad se vratite kući pas je toliko srećan kao da vas nije video sto godina. Skače na vas, laje, maše repom i ponaša se kao da želi da iskoči iz vlastite kože. Budite sigurni da vam tako iskazuje ljubav.

Kad ih je strah kod vas traže utehu

Grmljavina, pucnjava i vožnja u automobilu česti su strahovi kod pasa. Ako psi od vas traže utehu ili podršku u stresnim situacijama, to je znak da u vas imaju veliko poverenje.

“Čitaju vas” i reaguju u skladu s pročitanim

Mnogi psi znaju da čitaju ljudske emocije i stanja. Pročitaju li da ste tužni i/ili bolesni pokušaće da vas uteše. Neki će vam u krilo staviti glavu, ponuditi rame za plakanje ili će vas pak lizati. Sve kako bi vam iskazali svoju ljubav.

Naravno, uz navedene postoje još mnogi načini kako psi iskazuju ljubav jer ni svi ljudi ljubav ne iskazuju na isti način.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *