Pet načina da psu pokažete ljubav koju će razumeti!

Znamo da sigurno obožavate vašeg četvoronožnog ljubimca, ali da biste bili sigurni da i on to zna, pokažite mu ljubav na sledeće načine)

5. Češkanje iza uva

Verovatno ste već nekada češkali svog ljubimca iza uva, ali da li ste znali da je to za njih takoreći prava poslastica. Prepustiće vam se momentalno i prihvatiće vašu ljubav.

4. Dozvolite ljubimcu da vam jede iz ruke

Ovo je dobar način da uvedete štene u porodicu. Psi koji imaju ovakav tretman često postanu pravi porodični psi. Ipak, ukoliko su deca ta koja će ih hraniti, obavezno ih nadzirite. 

3. Komande

Psi razumeju različite komande, ali i ton kojim im govorite. Ako im kažete “volim te”, pa ga onda pomazite ili uradite nešto drugo lepo za njega, on će to sigurno shvatiti na pravi način. 

2. Dresiranje psa

Na žalost, mnogi vlasnici ne daju svojim psima pravu edukaciju. Kada mu posvećujete dovoljno vremena, vežbate s njim i dresirate ga, on će biti i bliži vama. 

Mnogi psi i vole dresuru jer dobijaju nagradice koje naravno obožavaju. 

1. Razumite svog psa

Možda ste se nekada zapitali da li psi razumeju ljubav i odgovor je “da”. Postoji mnogo reakcija koje psi izražavaju u različitim situacijama. Treba da proučite ove reakcije, pomognete mu da prevaziđe negative, a ohrabrite one pozitivne. 

Izvor: Srbija danas

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *