4 načina da psa okupate bez vode i šampona

Koliko puta vas se desilo da vaš pas neće da se kupa, iskače iz kade, cvili, laje zavija. Jednostavno ne želi da sarađuje…

Možda ste se zapitali šta da radite i da li postoji neka alternativa.

Postoje i drugi razlozi, sem ovog, kada biste možda želeli da preskočite klasično kupanje: standardno kupanje može da bude neprijatno za starije pse ili je napolju previše hladno, a možda vam dolaze neočekivano gosti, pa nemate vremena za ljubmca.

Bez obzira na to koji je razlog zbog kojeg ne možete da na klasičan način okupate psa, postoji nekoliko opcija da vaš prijatelj bude čist i bez vode…

Vlažne maramice za bebe
Vlažne maramice za bebe su odlično rešenje. Kupite one koje imaju neutralnu PH vrednost. Uzmite psa i polako ga brišite vlažnim maramicama, od glave prema repu, a zatim ga okrenite na leđa, pa ga prebrišite po stomaku i na kraju izbrišite šape. Vaš pas se neće otimati, biće čist i lepo će mirisati. Treba da imate na umu da će vam za veliku rasu trebai i više maramica.

Povedite računa da maramice budu bez alkohola. Ukoliko nemate novac za vlažne maramice, uzmite nekoliko pamučnih maramica i pokapajte ih s jabukovim sirćetom i vodom, efekat je isti.

 

Kukuruzno brašno, soda bikarbona
Ovaj suvi šampon se lako pravi sastojcima iz kuhinje koje sigurno imate. Pomešajte šolju kukuruznog brašna sa 1/2 šolje soda bikarbone i 1/2 šolje nejodizovane soli (morska so). Sve dobro promešajte, a zatim izvadite svog krznenog prijatelja napolje i dobro mu ovu smesu utrljajte u dlaku. Držite to na njemu oko pet minuta, a zatim ga dobro isčetkajte.

Neki recepti uključuju nekoliko kapi esencijalnog ulja eukaliptusa, lavande ili ruzmarina kako bi odbijali krpelje. Ovo je dobro ako koristite samo do 3 kapi.

Prekomerno koriščenje eteričnih ulja je otrovno za psa.

Ovsena kaša
Ovsena kaša se ne servira samo za doručak, ona je korisna i za vašeg psa, posebno ako ima problem sa kožom.

Naime, ovsenu kašu( bez šećera) skuvajte u vodi, kao za doručak i ostavite da se skroz ohladi a zatim utrljajte po koži svog ljubimca. Onaj teži deo posla tek dolazi, kaša treba na psu da se osuši, ali vodite računa da je vaš pas ne pojede. Kada se kaša osuši, dobro ga prebrišite, a ljuspice iz kaše se skinuti svu prljavštinu sa psa.

 

Puder za bebe
Ovaj trik sa puderom koriste i devojke i žene, kada nemaju vremena da operu kosi. Isto tako možete da ponekad uradite i sa svojim ljubimcem. Sipajte po psu bebi puder, a zatim ga dobro očešljate i njegova dlaka će biti sjajna i bez neprijatnih mirisa. Ovo možete uraditi i sa malo bebi ulja, jedino pazite da ne preterate.

Naravno ovo mestode se koriste ponekad, a nikako ne treba da vam pređu u naviku i da zaboravite da u kući imate kadu i vodu.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *