Pas za vas

Sve o psima na jednom mestu

3 sigurna znaka da vam pas skroz na skroz veruje

Man Squeezing His Labrador and Kissing Its Head

Vaš pas će vam svojim govorom tela otkriti puno toga. Sledeća 3 znaka otkrivaju da vaš pas ima veliko poverenje u vas, odnosno da vam u potpunosti veruje

1. Pas vam pokazuje svoj stomak
Kada pas legne na leđa i izloži vam svoj stomak to znači da vam u potpunosti veruje i da vam želi udovoljiti. Pomazite li njegov stomak dok leži na leđima, psu će to biti znak da ste zadovoljni njegovim ponašanjem. Pokazivanje stomaka je instinktivni gest kojim pas pokazuje da veruje dominantnom psu ili čoveku koji neće zloupotrebiti njegovo poverenje.

A kada je pas voljeni kućni ljubimac neće mu dugo trebati da shvati da pokazivanje stomaka vodi k prijatnom maženju.

2. Pas vam okreće leđa
Kada vam pas okrene leđa, to ne znači da vas ignoriše nego da ima maksimalno poverenje u vas. Veruje vam da mu nećete uraditi ništa nažao dok vas ne gleda i oseća da se u vašem društvu može potpuno opustiti.

3. Pas vas često i dugo gleda u oči
Japansko istraživanje dokazalo je da se gledanjem u oči produbljuje povezanost i poverenje između psa i čoveka. Ispitanici su 30 minuta gledali u oči svojim ljubimcima i tokom tog vremena povećala se nivo “hormona ljubavi” oksitocina i kod ljudi i kod pasa. Poznato je da oksitocin pomaže majkama da se povežu sa svojim novorođenim bebama, a njegova nivo raste kada smo u blizini nekoga koga volimo i kome verujemo.

Dakle, gledanjem u oči psi se žele još dublje povezati sa svojim vlasnicima što je definitivno znak poverenja