15 saveta koji će vam olakšati život sa psom

Šta kada pas ne voli granule ili cvili kad je kod kuće sam, možda vam gricka stvari… Evo kako da rešite ove probleme..

1. Vaš pas grize sve što mu dođe pod zub?
U dobro opremljenim pet šopovima nabavite sprej za odvikavanje sa ukusom gorke jabuke. Njime poprskajte područja koja najviše pas grize. Sprej je potpuno bezopasan i lako svarljiv, a njegov miris i ukus odbija pse.

2. Pas ne voli transporter
Transporter može biti koristan kada se koristi na pravilan način. Nekim psima pružaju utočište i mesto na kojem se mogu osamiti i odmoriti.

Ako je vaš pas odlučio odspavati u njemu nakon igre, dopustite mu da to radi dokle god mu odgovara i upozorite decu da ga ne uznemiravaju. Koristan je i siguran prevoz za ljubimaca, a ako želite da vaš pas zavoli transporter stavljajte mu hranu u njega.

dog with a white bone

3. Oslobodite se neprijatnog mirisa psećeg urina
Ovaj miris uklanja se sirćetom i sodom bikarbonom. Prvo papirnim ubrusima uklonite urin s mesta na kojem se pas upiškio (tepih, pod, tapacirani nameštaj). Na krpu nalijte delicilat sirćeta. Lagano i temeljno pređite krpom preko čitave mrlje od urina i nakon toga po njoj posipajte sodu bikarbonu.

Kada se osuši, uklonite ju usisivačem. Tokom čišćenja pazite da pas nije u blizini jer je štetna za njegovo zdravlje.

4. Iskoristite svoju staru garderobu
Nemate para za odelca ne očajavajte iskoristite svoju stari odeću. Rukavi vaše stare majice, nogavice trenerke ili stare čarape ugrijaće vašeg ljubimca tokom hladnih zimskih dana.

5. Ne znate kako biste svog psa naterali da se vrati nazad na vaš poziv?
Isprobajte trik koji zahteva malo glumačkih veština. Odglumite pad i pravite se da ste povređeni. Vaš pas će odmah reagovati i vratiti se k vama.

Možete i potrčati u smeru suprotnog od njega i poazivati ga veselim tonom glasa. Psima je u prirodi da love sve što trči dalje od njih pa će se tako i vaš pas odazvati na ovaj poziv.

pas zavija

6. Šetnja
U letnjim mesecima izbegavate šetnju po vrućem asfaltu koji nije dobar ni za vas, a kamoli za vašeg psa i njegove šape. Uvek se šetajte ranom zorom ili uveče kada vrućine popuste.

7. Pas u dvorištu
Ako imate dvorište, priuštite svom psu zabavu uz pomoć dečjeg bazena. Samo ga napunite vodom, pustite ga da se brčka i nemojte mu zameriti ako povremeno otrese vodu sa sebe u vašoj blizini.

8. Pas u automobilu
Nikada psa ne ostavljajte u svom automobilu tokom letnjih meseci jer temperatura u njemu može da poraste više od šest stepeni u samo 10 minuta. Vodite ih sa sobom ili ih ostavite kod kuće, ali nikada ih nemojte zaključavati u autu bez obzira na to koliko kratko ćete se zadržati van njega.

lek

9. Šape
Šape su izuzetno osetljiv deo psećeg tela. Zato ih pre zimske igre u snegu obavezno namažite vazelinom koji će ih dobro štititi.

10. Strah od usisivača 
Psi se uglavnom boje usisivača. Kako biste ga uverili da je to bezopasna stvar, primenjujte sistem nagrade dok se ne oslobodi svog straha. Nakon toga moći ćete koristiti razne dodatke za usisavanje dlaka ljubimaca i rešiti ih se pre nego se prošire po vašem domu.

11. Pas ne voli granule
Dodajte malo mlake vode ili pileće supe u suvu hranu ako imate starog psa ili psa sa osetljivim stomakom. Sačekajte 15 minuta da malo odstoji i onda mu dajte obrok. To će mu pomoći da lakše svari hranu i dodatno će hidratizovati njegov organizam.

cute-pomeranian-dog-wallpaper

12. Pas prebrzo jede?
U dublju posudu sa hranom ubacite lopticu koja zauzima pola posude. Tako ćete ga usporiti jer će jesti pored  loptice.

13. Psima s viškom energije treba puno aktivnosti.
Postoje prečice s kojima ih možete izmoriti. Prilikom šetnje obucite mu prsluk u koji ćete staviti flašicu vode sa svake strane i slatke zalogaje kojim ga častite tokom šetnji. Tako će njegova fizička aktivnost postati zahtevnija, a vi nećete morati otrčati maraton s njim kako biste ga izmorili. Prsluk možete nabaviti u pet shopu.

14. Muzika
Istraživanja su pokazala da pse smiruje klasična muzika. Youtube je vaš i njegov prijatelj, zajedno istražite sviđa li mu se više Šopen, Betoven, Vivaldi, Štraus ili dela drugih slavnih kompozitora.

15. Vaš ljubimac ne voli kad mu perete zube?
Nanesite pastu na igračku za pse koja ima uže. Igrajte se s njim i on će povlačenjem užeta u usta i kroz njih zapravo čistiti svoje zube.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *