12 lekcija koje možete da naučite od psa i da uživate u životu

Psi su srećni, aktivni i uvek spremni za igru. E pa evo ih 12 lekcija koje možete da naučite od njih i uživate u životu.

Očistite tanjir

Baš kao što psi oližu svoju činijicu, tako bi i vi trebalo da vodite računa da se hrana ne baca. Kuvajte manje i uštedite, a tako ćete se i osećati bolje znajući da ne bacate hranu dok drugi gladuju. Ako vam nešto preostane dajte onima kojima je pomoć potrebna.Dremnite

Kao što on koristi svaki trenutak da dremne pored vaših nogu tako i vi odmorite popodne. Dremke su dobre za koncentraciju i zdravlje.
Njuškajte

Ne, ne mislimo da njuškate međunožje novih prijatelja, ali možete da se raspitate oko nekih bitnih stvari kod ljudi kojima verujete.Volite

Pas je jedino stvorenje koje ne mora da radi da bi preživeo. Jedino što on daje je beskrajna ljubav. Budite i vi baš takvi.Strast

Pronađite nešto što stvarno volite i posvetite se tome. Baš kao što on može da donosi lopticu po ceo dan tako i vi morate da imate vašu strast.


Disanje

Dišite pravilno. Ne morate da balavite svuda okolo kao on, ali vodite računa da dišete iz stomaka i punim plućima što će biti odlično za vaš mozak i mišiće.

Budite glasni

Slobodno recite kada vam nešto nije ok. Kao što će on lajati kada je uplašen ili nešto želi i vi bi trebalo da iskažete vaša osećanja. Slušajte instikt.Naučite da primate

Kao što je važno da se ljubav i pažnja pružaju, tako je važno da se oni i primaju. Prekinite više samopreispitivanje i prepustite se. Svet je lepši kada vas neko češka po stomaku.

Izađite

Baš kao što bi on uvek rado izašao napolje tako i vi prošetajte. Bavite se sportom, hodajte, idite u prirodu i družite se.

Voda

Kao što on uvek mora da ima vodu u činiji tako je i vama važno da redovno pijete dosta vode. Kada osetite žeđ već ste dehidrirali.Isprljajte se

Slobodno! Igrajte se sa klincima, idite na planinarenje ili kamp ili možda probajte da popravite auto. Slobodno se prepustite zabavi.

Otresite se

Nemojte da se plašite promena. Kada nešto ne ide otresite se loših stvari u životu baš kao on vode sa krzna.

Osmeh i gvozdena vrata otvara

Možda on ne može da se smeje, ali može da vas pogleda tim dubokim očima i samo što ne kaže da mu je žao što vam je uništio nove patike. Zato i vi budite iskreni, nasmejani i sve će biti lakše i lepše.

 

 

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *