Pas za vas

Sve o psima na jednom mestu

10 razloga zašto treba da udomite mešanca

Svaki pas zaslužuje dom i ljubav. Gomila pasa u azilu su mešanci čijim venama ne teče plava krv i zog toga ih većina potencijalnih vlasnika uglavnom otpisuje. Otkrivamo 10 razloga zbog kojeg bi trebalo da udomite mešanca

1. Ne postoje dva ista mešanca
Mešanci su svi drugačiji za razliku od čistokrvnih pasa, zbog toga vas čeka šarolik izbor u azilima, ukoliko se odlučite da udomite psa.

2. Mešanci su fleksibilniji od čistokrvnih pasa
Oni se mnogo lako prilagođavaju različitim domaćinstvima i uslovima života, dok čistokrvni psi zahtevaju posebne uslove.

3. Mogu da idu na takmičenja

Širom sveta se organizuju takmičenja pasa u kojima mogu učestvovati i mešanci.

4. Mogu da se treniraju za rad u spasilačkim i sličnim službama
Za rad u spasilačkim i sličnim službama nisu više kvalifikovani samo rasni psi. Mešanci su takođe sposobni za vrhunsko treniranje i spašavanje ljudskih života.

5. U novi dom dolaze uglavnom već istrenirani

Mnogi mešanci koji se nalaze u skloništima su već imali porodicu u kojoj su naučili kako da žive u kući ili stanu.

mesanac pas

6. Fazu šteneta možete da preskočite
Ukoliko želite psa ali nemate vremena ili strpljenja za treniranje od malih šapa iz skloništa možete udomiti mešanca koji više nije štene. Kod odraslih pasa temperament je poznat i sa njima nema iznenađenja.

7. Imaju manje zdravstvenih problema od čistokrvnih pasa
Poznata je činjenica da su određene rase čistokrvnih pasa sklone određenim bolestima, što kod mešanaca nije slučaj.

8. Manji su trošak
Prvenstveno zato što ih ne kupujete već udomljavate. takođe su psi po skloništima sterilisani pa i na tome možete uštedeti.

9. Spašavate život
Mnogim psima koji su pronađeni prepušteni sami sebi, a većina su mešanci, preti eutanazija ukoliko do određenog datuma ne pronađu dom. Takođe ukoliko udomite psa koji je pronađen na putu ili bio povređen on će smatrati da ste mu spasili život i zauvek vam biti zahvalan.

10. Njihov karakter je poseban
Zahvaljujući tome što je njegova genetika poznata, udomite li štenca mešanca imaćete priliku da se iznova upoznajete sa njegovim temperamentom. Dobićete priliku da uživate u spontanosti tog procesa.