10 razloga zašto je bolje imati psa nego mačku

Ko su bolji ljubimci, psi ili mačke? Čuveno pitanje koje ume da podeli ljubitelje životinja, ali iako ne postoji do kraja ispravan odgovor, dajemo vam 10 razloga zašto su psi u prednosti u odnosu na mačke

PSI VOLE DA SE IGRAJU – Možete i da se igrate sa mačkom, ali ništa ne može da se meri sa čistim entuzijazmom i ljubavlju igranja sa psom. I napolju i unutra, psi su uvek spremni za igru i zabavljaće satima i odrasle i decu. Sa psima možete i da igrate interaktivne igre, kao što su bacanje lopte, ali i određene sportske igre u kojima ćete i vi učestvovati.

PSIMA NE TREBA POSUDA SA PESKOM – Oni obično taj posao završavaju napolju i dok, naravno, morate da počistite za njima, ipak ne morate da to sve trpite u vašem domu.

BOLJE PODNOSE PROMENE OD MAČAKA – psi i mačke vole rutinu i ne vole neizvesnost i promene, ali su psi generalno prilagodiljiviji i više se vezuju za vlasnika, a ne toliko za mesto. To znači da će vaš pas biti srećan gde god da ste vi i bolje podnose selidbe. Ukoliko ga povedete sa sobom na odmor, oni će uživati u tome, bez stresa.

PAS MOŽE DA VAS ZAŠTITI – Malo stvari može da se meri sa besnom mačkom, ali one nisu zaštitinički nastrojene prema vlasniku i u slučaju opasnosti će pobeći i sakriti se. Sa druge strane, psi osećaju da je njihova dužnost da zaštite vlasnika i kada jednom postanete deo čopora, i sebe će dovesti u opasnost da bi vas odbranili.

NJIHOVA LJUBAV JE BEZUSLOVNA – Mačke se vezuju za onoga ko ih hrani i pruža im nešto u čemu uživaju i neće imati ništa protiv da vas zamene sa nekim drugim. Za razliku od njih, ljubav psa je bezuslovna i jedinstvena, a uz vas će biti i u dobru i u zlu.

PSI ĆE VAM POMOĆI DA OSTANETE U FORM – Čak i obična šetnja sa psom će vam poboljšati zdravstveno stanje. Uvek ćete imati društvo za aktivnosti i bićete aktivni i fit. Oni jedva čekaju trenutak da ih pozovete napolje, a vi to lako možete da uklopite u svoj raspored.

PSE MOŽETE DA TRENIRATE – mačke mogu da nauče određene trikove, ali pre svega ukoliko su one raspoložene za to. Za razliku od njih, psi su voljni da uče i širok je dijapazon njihovih mogućnosti.

pa i macka

PSI OBAVLJAJU ODREĐENE POSLOVE – Imaju dugu istoriju rada u raznim ulogama, kao što su čuvanje, lov, rad sa policijom, pomoć licima sa posebnim potrebama. Mačaka u ovim ulogama jednostavno nema!

IMA IH U RAZNIM OBLICIMA, VELIČINAMA – Od malecke čivave do velike nemačke doge, za svakoga postoji određeni pas. Iako postoji veliki broj rasa mačaka, one su sve slične veličine, karakteristika i izgleda.

PAS JE ČOVEKOV NAJBOLJI PRIJATELJ – ovu izreku uvek opravdaju. Oni su puni ljubavi, lojalni, zaštitnički nastrojeni, korisni i vredni poverenja i pažnje. Psi žive sa ljudima veoma dug niz godina i oblikovali su naš život na takav način na koji nijedna druga životinja ne bi nikada mogla

izvor:Petcare

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *