10 rasa pasa koji su idealni za decu

Nemate psa, a želite da ga nabavite, međutim imate decu. Ne brinite, sve se može uskladiti, a čak je i naučno dokazano da deca bolje odrastaju uz psa. Predstavljamo vam deset rasa koje su odličan izbor ukoliko imate decu.

Engleski buldog10. Engleski buldog
Iako o ovom psu kruže strašne priče, on spada u top deset najboljih rasa pasa za porodice sa decom. Rasa je nastala u Engleskoj, gde je korišćena za borbu sa bikovima (odakle i ime). Buldog je hrabar, snažan i plemenit pas. Veran je svom gazdi i strpljiv u igri sa decom. Odličan je kućni pas.

 

 

Bigl9. Bigl
Pas za ljude koji žele malog ali aktivnog ljubimca. Bigl je veseo, simpatičan pas, i što je najvažnije jako voli decu.Voli lajati pa je to karakteristika koju bi vlasnici trebali prihvatiti.

 

 

Bul terijer8. Bul terijer
Ova rasa nastala je u Engleskoj ukrštanjem staroengleskog terijera i buldoga. Današnji bulterijer je pravi kućni pas, član porodice i veliki obožavalac dece. Jednom rečju – pas koji malo traži a mnogo daje.

 

 

 

Škotski ovčar7. Škotski ovčar – lesi
Jedna od najpoznatijih rasa pasa na svetu. Vrlo je inteligentan i druželjubljiv. Škotski ovčar je vrlo odan vlasniku i ponaša se zaštitnički, sa decom je posebno pažljiv. Potrebno mu je puno ljubavi.

 

 

 

Njufaundler6. Njufaundler
Pas koji je najsrećniji u blizini svog gospodara i veoma teško podnosi odvajanje. Svesni su svoje jačine, dobri su zaštitnici i izuzetno blage i poslušne naravi. Potrebno im je puno prostora, vrlo su jaki pa mala deca s njima ne mogu sama u šetnju.

 

 

 

Mađarska vižla5. Mađarska vižla
Srednje velik pas, sa vitkim i mišićavim telom.. Ako neko istovremeno traži porodičnog i lovačkog psa za njega je vižla pravi izbor. Prilagodljiva je, poslušna i ljubazna.

 

 

 

Irski seter4. Irski seter
Nastao je ukrštanjem španijela, pointera i engleskog setera. Vrlo je temperamentan, aktivan i uporan pas. Ova rasa je jako živahna i vesela tako da zahteva dosta šetnje. Veoma su privrženi gazdi, obožavaju decu, tako da su idealni za kućnog ljubimca.

 

 

Pudla3. Pudla
Inteligentan, privržen i miroljubiv pas. Poreklom je iz Nemačke, Francuske i Rusije. Izuzetno su inteligentne i uvek spremne da uče posebno kroz igru i zato su dobri partneri za igru deci.

 

 

 

 

Labrador retriver2. Labrador retriver
Izvrstan lovački i istraživački pas. Dobro se slaže sa drugim psima i kućnim ljubimcima. U prisustvu dece izuzetno je strpljiv i umiljat. Pravi čovekov prijatelj zbog čega nije baš pogodan za psa čuvara.

 

 

Zlatni retriver1. Zlatni retriver
Nastao je u Engleskoj prvenstveno kao lovački pas. Izuzetno je inteligentan, miran i nikad neće napasti čoveka. Idealan kućni ljubimac jer je jako privržen gazdi i obožava decu.

 

Želite da pročitate nešto više o rasama pasa?

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *