10 najprijateljskijih rasa: Oni će vas pratiti u stopu

Kada je jedan od ključnih kriterijuma za odabir psa prijateljska nastrojenost, odgajivač ili zaposleni u azilima mogu biti od velike pomoći.

Budući da su posmatrali svoje pse sa puno različitih ljudi, mogu da vam kažu koji su psi blagi, koji otvoreni, koji su dobri sa decom, a kojima bi bilo draže da žive samo s odraslima. Kada pronađete prijateljskog psa, treba ga držati u osiguranom području. Sećate li se kako je istrčao da vas pozdravi kada ste prvi put došli da ga vidite?

sibirski-haski-za-njega-je-sneg-raj_800x600

Pratio vas je svuda po azilu ili uzgajivačevom dvorištu, a hteo je samo da ga pomilujete po glavi ili po stomaku. Iako je to bilo upravo ono što ste tražili, pas ne zna da se tako ne sme ponašati sa svakim koga susretne.

Jednako je moguće da će slediti strance koji slučajno prolaze kraj vašeg dvorišta, kao što je na početku sledio vas do kuće.

Popis najprijateljskijih pasmina:

Aljaški malamut
Basset hound
Bigl
Kovrdžavi bišon
Bloodhound
Bretonski epanjel
Engleski buldog
Kavalirski španijel kralja Charlesa
Engleski seter
Zlatni retriver
Sibirski haski
Irski seter
Labrador retriver
Newfoundland
Staroengleski ovčar
Vižla

 

Author: Ljiljana

Trudimo se da naš portal bude ispunjen bogatim sadržajem o psima, kako bi vas o svemu u vezi sa njima informisali i ujedno vam pomogli da svaki dan naučite nešto novo. Želite da imate psa ili već imate psa? Na pravom ste mestu!

Share This Post On

1 Comment

  1. al ima jos neka druga rasa koja ce pratiti vlasnika

    Post a Reply

Ostavite odgovor