Pas za vas

Sve o psima na jednom mestu

10 rasa pasa koje su uvek popularne

Svi imamo omiljene rase pasa i uvek želimo da na Internetu saznamo nešto više o njima. Pas za vas vam predstavljamo rase pasa koje su ne izlaze iz mode.

 

  1. Goldendudla

goldendoodle

Mešanac Pudle i Zlatnog retrivera, Goldendudla je poznata po svojoj dlaci koja se skoro pa ne linja i predstavlja sjajan izbor sa ljude koje imaju razne alergije.

 

  1. Bigl

Beagle

Bigl je predstavljao inspiraciju za čuvenog crtanog junaka Snupija. Ovaj lojalni pas pametno uvek koristi svoja 220 miliona mirisnih receptora.

 

  1. Američki pit bul terijer

American-Pitbull-Terrier-Animal-Dog-Pictures-American-Pitbull-Terrier

Ovo je odličan porodični pas za ljude koji su spremni da investiraju svoje vreme u trening i druženje sa njim. Američki pit bul terijer je inteligenta, ljubavan i odan.

 

  1. Nemački ovčar

nemacki-ovcarzu

Jedan od najpoznatijih rasa pasa na svetu. Nemački ovčar je svestran radni pas koji se ističe gotovo u sve što radi: vodeći slepe, pomažući policiji i vojsci, čuvajći stoku i u još mnogo toga.

 

  1. Sibirski haski

sibirski-haski

Radni pas srednjeg rasta ima reputaciju pravog mađioničara za bekstvo iz ograđenih prostora.

 

  1. Bokser

boxer-dog1

Veliki pas impoznatnog mišićavog tela krije razigranu prirodu koja uključuje čuveni “woo-woo” lavež kada je uzbuđen.

 

  1. Maltipoo

Maltipoo

Kombinacija dva psa pratioca – Malteškog psa i Pudle – u jednom malom, simpatičnom paketu, Maltipoo je takođe odličan izbor za vlasnke pasa koji to prvi put postaju.

 

  1. Ši Cu

si cu

U prevodu sa kineskog “Mali lav”, Ši Cu nije ni nalik žestokom lavu, već je lojalan, mali pratilac i predstavlja vrhunskog kućnog psa.

 

  1. Labrador retriver

Labrador-Retriever

Ovaj pas je najpopularniji pas u Americi, a pored toga što se koristi za razna takmičenja, on jsluži i kao pomoć hendikepiranima, za traganje i spasavanje, retriver za lovce, a i odličan je porodični pas.

 

  1. Kokapu

kokapu

Prvi “dizajnerski pas”, Kokapu je hibrid Koker španijela i Pudle i kao takav je orijentisan prema ljudima i praktično se sa svima slaže.