Zrenjanin: Vatrogasci i radnici spasili psa iz jezera

Akcijom JP „Rezervati prirode Zrenjanina“ i vatrogasaca-spasilaca iz centralnog gradskog jezera danas je spašen labrador, koji se našao na plutajućem eko-ostrvu ispred zgrade suda.

Tri labuda i jato pataka, koji obitavaju na tom ostrvu i oko njega, našlo se u čudu kada je pas doplivao sa obale kroz hladnu i delom zaleđenu jezersku vodu i zadržao se na ostrvu.

Kako je vreme odmicalo, pas se oglašavao lavežom, ali nikako nije hteo nazad u hladnu vodu, uprkos dozivanjima sa obale. Nisu pomogle ni merdevine, spuštene preko zaleđenog dela jezera, jer nisu mogle dopreti do plutajućeg ostrva, a labrador je odbijao da im priđe kroz vodu.

Jedino rešenje bilo je dopremanje gumenog čamca od strane radnika „Rezervata prirode“ i angažovanje jednog vatrogasca koji je privoleo psa da uđe u čamac i tako ga bezbedno preneo na obalu.


Čitavu akciju pratio je velik broj građana na obe obale jezera, koji su uspešno spasavanje labradora nagradili aplauzima.

Autor: zrenjanin.rs

Author: Ljiljana Milovanović

Trudimo se da naš portal bude ispunjen bogatim sadržajem o psima, kako bi vas o svemu u vezi sa njima informisali i ujedno vam pomogli da svaki dan naučite nešto novo. Želite da imate psa ili već imate psa? Na pravom ste mestu!

Share This Post On
468 ad

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *