U ovoj bolnici psi mogu da obilaze svoje teško bolesne vlsnike

Bolnica Juravinski u kanadskom Ontariju dopušta da kućni ljubimci posećuju svoje teško bolesne vlasnike.

Poseban program pod nazivom „Zaharijev lavež za ozdravljenje“ pokrenula je Dona Dženkins, nakon što je njen nećak Zakari molio da vidi svog ljubimca dok je vodio tešku borbu s Hočkinovim limfomom.
„Dok je Zakari nedeljama ležao u bolničkom krevetu nakon što je bio podvrgnut tretmanu transplantacije matičnih ćelija, molio je nadležne da mu dopuste da vidi svog psa Čejsa. Prokrijumčarili smo Čejsa u bolnicu i to je imalo neverovatan uticaj na Zakarijevo raspoloženje. Kada je shvatio da neće pobediti bolest, naterao me je da mu obećam da ću u budućnosti pokušati da zatražim dozvolu da pacijente obilaze njihovi ljubimci“, kazala je Dona Dženkins.

pas u bolnici

„Znamo da će to što smo omogućili pacijentu da vidi svog ljubimca uticati na poboljšanje njegovih vitalnih funkcija, depresiju i na osećaj usamljenosti“, kazala je ona.
Posete su dopuštene jednom nedeljno i obično traju sat vremena. Pre nego što dozvole ljubimcima da uđu u bolničku sobu, oni budu dobro očišćeni i drže ih dalje od ostalih pacijenata.
Autor: Jutarnji list

Author: Ljiljana Milovanović

Trudimo se da naš portal bude ispunjen bogatim sadržajem o psima, kako bi vas o svemu u vezi sa njima informisali i ujedno vam pomogli da svaki dan naučite nešto novo. Želite da imate psa ili već imate psa? Na pravom ste mestu!

Share This Post On
468 ad

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *