Sutra protest na Trgu slobode: pas uginuo jer su mu ubacili petardu u usta

Grupa građana „Dva minuta tišine“ u nedelju, 3. januara u 14:45 sati organizuje protest na Trgu slobode, protiv bacanja petardi.

U centru Beograda je prvog januara nepoznata osoba ubacila petardu psu u usta, koji se na ulici satima mučio i krvario. Neko od prolaznika je pozvao veterinara, ali nije mu bilo pomoći. Pas je kasnije uginuo od unutrašnjeg krvarenja.

tisina1

„Zbog ovakvih situacija, kao i povreda i amputacija prstiju kod dece, zahtevamo zabranu prodaje i korišćenja petardi. Moramo nastaviti jer ima još dva praznika kada će se pucati. Moramo nastaviti kako zbog nas, tako i zbog naše dece, tako i zbog kućnih ljubimaca i prirode uopšte„, navode organizatori.

Njihova kampanja „Stop petardama“ trajaće do 15. januara i ovo je četvrto okupljanje tim povodom. Grupa apeluje na građane da prestanu da koriste petarde tokom praznika. Više o događaju, pogledajte Pročitajete OVDE.

Author: Ljiljana Milovanović

Trudimo se da naš portal bude ispunjen bogatim sadržajem o psima, kako bi vas o svemu u vezi sa njima informisali i ujedno vam pomogli da svaki dan naučite nešto novo. Želite da imate psa ili već imate psa? Na pravom ste mestu!

Share This Post On
468 ad

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *