Štene iz Rusije konačno kod francuskih policajaca

Štene ovčara, koje je ruska policija poklonila francuskim kolegama, danas je avionom prebačeno u Francusku, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Rusije.

Posle serije terorističkih napada u Parizu u novembru prošle godine, tokom policijske specijalne operacije u predgradu francuske prestonice Sen Deniju, poginula je policijska keruša Dizel.

 

Foto: YouTube Screenshot

U znak solidarnosti s francuskom policijom ruski oficiri-kinolozi poklonili su kolegama štene po imenu Dobrinja koja će zauzeti mesto poginulog psa.

„Štene Dobrinja, koje su ruski policajci-kinolozi poklonili francuskim kolegama, doletelo je danas u Francusku. Period karantina za Dobrinju je prošao, obavljene su sve imunizacije i danas su službenog psa francuske policijske vlasti dočekale na aerodromu Šarl de Gol“, navedeno je u saopštenju, prenosi Sputnjik.

Još mu predstoji da prode kurs službene pripreme, ali sve govori u prilog tome da će Dobrinja, policijski pas s pedigreom, postati dostojna zamena za Dizel, navedeno je u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije.

Author: Ljiljana Milovanović

Trudimo se da naš portal bude ispunjen bogatim sadržajem o psima, kako bi vas o svemu u vezi sa njima informisali i ujedno vam pomogli da svaki dan naučite nešto novo. Želite da imate psa ili već imate psa? Na pravom ste mestu!

Share This Post On
468 ad

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *