Severna Koreja: Pseće meso je zdravo i ukusno, aktivisti su pobesneli i krenuli u borbu protiv klanja pasa

Severna Koreja ohrabruje svoje stanovništvo da jedu više psećeg mesa, sugerišući da ono sadrži više vitamina nego piletina, govedina, svinjetina i pačetina.

Severna Koreja: Pseće meso je zdravo i ukusno

Ovo jelo se u državi gde vlada Kim Džong Un promoviše kao tradicionalna „hrana za izdržljivost i snagu“.

„DPRK Today“, Jutjub propagandni kanal Severne Koreje, promoviše pseće meso, kao hranu sa velikim postotkom vitamina u odnosu na druge vrste mesa.

U međuvremenu, kanal tvrdi da kako bi ukus bio intenzivan, psi moraju da se prebiju do smrti i da im se obavezno ukloni krzno, pre nego što se meso isprži ili skuva, piše „Daily Mail“.

U susednoj, Južnoj Koreji, mnogi aktivisti koji se bore za prava životinja, su protestvovali zbog ove propagande i prakse.

Nakon što su mediji u Severnoj Koreji obajvili nekoliko priča o zdravstvenim prednostima konzumiranja psećeg mesa i o otvaranju restorana koji služe taj „specijalitet“, aktivisti su pobesneli i krenuli u borbu protiv klanja pasa.

Autor: Blic

Author: Ljiljana

Trudimo se da naš portal bude ispunjen bogatim sadržajem o psima, kako bi vas o svemu u vezi sa njima informisali i ujedno vam pomogli da svaki dan naučite nešto novo. Želite da imate psa ili već imate psa? Na pravom ste mestu!

Share This Post On
468 ad

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *