Pas prešao skoro 400 kilometara da bi se vratio kući

Jednom ovčaru iz Velsa trebalo je čitavih 12 dana da pređe put dugačak 386 kilometara da bi se vratio svojim vlasnicima, nakon što su mu pronašli novi dom na jednoj farmi, prenosi RTS.

Kažu da je pas čovekov najbolji prijatelj, a tako je s Peroom, crno-belim ovčarom čiji su vlasnici odlučili da ga daju drugoj farmi.

Farmer Alan Džejms ostao je šokiran kada je, 12 dana pošto je svog psa odneo na drugu farmu u Kambriju, shvatio da se Pero vratio kući.

pas nasao kuću

Perou je očigledno nedostajao prvobitan dom, pa se zaputio u neverovatno putovanje s uspešnim krajnjim ishodom. Pedesetčetvorogodšnji farmer Džejms rekao je da i dalje ne shvata kako je Pero uspeo da se vrati kući.

„Mora da ima nekakav navigacioni sistem u glavi. Bilo je neverovatno kada smo ga videli na kućnom pragu“, istakao je Alan.

Farmer Džejms i njegova supruga Šen, 47, zapanjeni Peroovom lojalnošću, odlučili su da ga prime nazad za stalno.

„Bio je veoma uzbuđen da se vrati porodici i drugim psima“, rekao je Alan.

Author: Ljiljana Milovanović

Trudimo se da naš portal bude ispunjen bogatim sadržajem o psima, kako bi vas o svemu u vezi sa njima informisali i ujedno vam pomogli da svaki dan naučite nešto novo. Želite da imate psa ili već imate psa? Na pravom ste mestu!

Share This Post On
468 ad

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *