Novosadska „Zoohigijena“ do jeseni otvara pansion za čuvanje životinja

U okviru prihvatilišta u Šangaju, JKP „Zoohigijena i veterina“ otvoriće do jeseni pansion gde će građani svoje ljubimce moći da ostave na čuvanje.

Ideja je da se u pansionu omogući, pre svega, ostavljanje pasa i mačaka, a nešto kasnije i ptica, kornjača i drugih kućnih ljubimaca.

Kako za portal 021.rs navodi direktor JKP „Zoohigijena“ Aleksandar Bursać, završetak prihvatilišta, s delom u kom će se naći pansion za čuvanje životinja, njihova je najveća investicija u 2017. godini, vredna oko 20 miliona dinara.

Prema njegovim rečima, trenutno čekaju raspisivanje tendera, ali bi do početka jeseni sve trebalo da bude gotovo.

– Pansion će biti fizički odvojen od prihvatilišta. To će biti jedno prijatno mesto, gde će građani moći da ostave svoje kućne ljubimce ukoliko nisu u mogućnosti da ga vode na godišnji odmor ili drugo putovanje – rekao je Bursać za 021.rs

I iostakao da će u pansionu moći da se smesti 50 pasa ili mačaka, o kojima će brinuti kvalifikovani veterinari i zoohigijeničari.

Author: Ljiljana Milovanović

Trudimo se da naš portal bude ispunjen bogatim sadržajem o psima, kako bi vas o svemu u vezi sa njima informisali i ujedno vam pomogli da svaki dan naučite nešto novo. Želite da imate psa ili već imate psa? Na pravom ste mestu!

Share This Post On
468 ad

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *