Novosađani traže odgovornost za smrt Bise i labudića

 

Novosađani okupljeni oko građanskog pokreta „2 minuta tišine“ danas su održali komemorativni protest „Labudova pesma“ kako bi ukazali na neophodnost utvrđivanja odgovornosti za nedavnu pogibiju tri labuda u Dunavskom parku.

2minuta_tisine_labudovi_18102015_600_3

Grupa od oko pedesetak građana prošetala je od Trga Slobode kroz centar do Dunavskog parka u tišini sa natpisima „I ja sam labud“, a kod jezera u parku su održali tri minuta tišine. Kako su rekli, ovim su želeli da na dostojanstven način upute poslednji pozdrav Bisi i njenim labudićima.

2minuta_tisine_labudovi_18102015_600_1

Organizatori su izjavili da smatraju da je bilo potrebno ovo uraditi jer je nestao jedan od prepoznatljivih simbola našeg grada, a isto tako želeli su da ukažu na neophodnost utvrđivanja odgovornosti za učinjeno nedelo.

Na skupu je rečeno i da nisu ovde jedini krivci psi lutalice koji su napali labudove, nego ljudi koji bi trebalo da brinu kako o psima lutalicama, tako i labudovima. Rečeno je i da se mora obezbediti Dunavski park, jer ovo nije bio prvi incident koji se dogodio sa labudovima poslednjih godina.

2minuta_tisine_labudovi_18102015_600_2

 

Podsetimo, građanski pokret „2 minuta tišine“ deluje u Novom Sadu već mesecima i svake nedelje u 16 časova organizuju proteste u centru grada, ukazujući i nudeći rešenja za mnogobrojne nerešene probleme u gradu.

izvor:021.rs

Author: Ljiljana Milovanović

Trudimo se da naš portal bude ispunjen bogatim sadržajem o psima, kako bi vas o svemu u vezi sa njima informisali i ujedno vam pomogli da svaki dan naučite nešto novo. Želite da imate psa ili već imate psa? Na pravom ste mestu!

Share This Post On
468 ad

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *