Kokapu

Veseo i nežan, Kokapu – mešanac Koker španijela i Pudče – je originalni „dizajnerski pas“.

Neodoljivi mali pas sa ličnošću velikog klovna, Kokapu je prvi od „dizajnerskih pasa“ (mešanac, ne „čista“ rasa), koji je nastao jos 60-ih godina prošlog veka. Kompletno okrenut ka ljudima, Kokapu je dovoljno inteligantan da se dresira lako, on takođe oprašta brzo i dovoljno je pažljiv da se nikada nećete osećati usamljenim. Možda ćete nekada čak morati i da zaključavate vrata od kupatila, kako bi imalii trenutak privatnosti.

Kokapu je srećan kada trči, i naravno pokazuje svoje trikove koje je naučio. On je i dobar terapeutski pas i uvek će želeti da se nalazi u vašem krilu kako bi ga mazili. Kokapu je nežan i prihvata sve – starije ljude, decu, druge kućne ljubimce. Takođe, Kokapu ima zaraznu radost za životom koju širi svuda oko sebe.

 

cockapoo-06

 

Ipak, šta je to što vas sprečava da uzmete Koker španijela ili Pudlicu umesto Kokapua? Kokapu poseduje ono najbolje od ove dve rase: Koker španijelov ljubazan i stabilan temperament i Pudlicinu i želju za druženjem sa ljudima.

Kokapu se dobro slaže sa decom, iako generalno više voli domove u kojem žive starija i više pažljiva deca. Takođe, on se dobro slaže i sa drugim psima i kućnim ljubimcima.

Kao i sa svakom rasom, uvek treba naučiti decu kako da priđu i dodirnu psa, i uvek treba nadgledati sve interakcija između pasa i male dece kako bi se sprečile eventualne neželjene posledice na obe strane.

Author: Ljiljana Milovanović

Trudimo se da naš portal bude ispunjen bogatim sadržajem o psima, kako bi vas o svemu u vezi sa njima informisali i ujedno vam pomogli da svaki dan naučite nešto novo. Želite da imate psa ili već imate psa? Na pravom ste mestu!

Share This Post On
468 ad

3 Comments

 1. Postovani, da li mi mozete napistai gde u Srbiji mogu naci rasu psa kokapu. I interesuje me cena. Unapred sam Vam zahvalna!

  Post a Reply
  • Poštovana koliko znamo njih još uvek nema u Srbiji, za sada su oni veoma popularnu u Americi, bilo je prodaje u u Hrvatskoj 2014 godine. Međutim, to još uvek nije priznata rasa

   Post a Reply
  • I mene zanima molim Vas javite mi HVALA PUNO

   Post a Reply

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *