Kako da u 3 koraka uklonite pseći miris iz vašeg doma

Onog momenta kada ste odlućili da imate psa treba da znate da vam kuća više neće mirisati isto. Naime, mnoge rase pasa imaju specifičan miris.  Neki psi poput pudli imaju jedva primetan miris, do kod drugih, najčešće većih i dugodlakih pasa, on može biti poprilično izražen.

Ukoliko ne uklonite ove mirise na vreme i na pravi način, miris psa će se najverovatnije uvući u svaki kutak vašeg stana, a vremenom će postati sve intenzivniji. Saznajte kako maksimalno ukloniti miris psa

Evo kako da uklonite pseći miris iz kuće

1. Korak
Stiglo je proleće, pa se i vi pripremite ta generalno spemanje stana ili kuće. Krenite sa usisavanjem, sklonite sve tkanine sa nameštaja i dobro ih istresite ili usisajte i stavite ih na pranje.

Detaljno usisajte sve podove, tepihe i nameštaj, kao i prostor ispod nameštaja gde se najčešće nakupljaju dlake vašeg ljubimca.

ciscenje kuca1

2. Korak
U mašinu stavite sve dekice, jastučiće i ostale stvari napravljene od tkanine jer one najlakše upijaju neprijatne mirise. Stvari operite na laganoj temperaturi. Po želji, umesto omekšivača koristite jabukovo sirće koji deluje antibakterijski, a tkaninu čini mekšom.

Ako planirate maksimalno da sredite kuću, preporučljivo je da i vašeg ljubimca okupate.

3. Korak
Nakon što ste oprali sve materijale, uzmite sodu bikarbonu i pospite je po svim površinama počevši od tepiha, preko kreveta, fotelja, stolica… Zrnca sode bikarbone protrljajte sa dlanom, metlicom ili četkom raširite po celoj površini.

Ostavite da soda bikarbona odstoji preko noći i upije sve mirise i vlagu. Ujutro, usisivačem usisajte prašak sa svih površina kako biste u postpunosti uklonili miris psa iz doma.

Author: Ljiljana

Trudimo se da naš portal bude ispunjen bogatim sadržajem o psima, kako bi vas o svemu u vezi sa njima informisali i ujedno vam pomogli da svaki dan naučite nešto novo. Želite da imate psa ili već imate psa? Na pravom ste mestu!

Share This Post On
468 ad

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *