Kako da svom psu osvežite dah

Volite vašeg psa, ali kada se približi vašem nosu ne prija vam baš njegov neprijatan zadah iz usta. Pa bio bi red sa rešite i ovaj problem.

Kako piše piše „Reader’s Digest“ pozivajući se na podatke Američkog veterinarsko-stomatološkog koledža u devedeset pet posto slučajeva izvor lošeg zadaha je prisustvo bakterija u ustima vašeg psa.

Kao i uvek i u ovom slučaju se preporučuje da se obratite veterinaru ako problem postoji.

Ipak, postoji nekoliko koraka koje sami možete da preduzmete kako biste sprečili pojavu lošeg zadaha. Pre svega, trebalo bi da znate da većina preparata koja se nudi u veterinarskim radnjama samo može zamaskirati zadah, ali ne i izlečiti njegov uzork.

Iako nude besplatne usluge za stalne kupce, ne dozvolite prodavcima u radnjama za ljubimce da obavljaju raznorazne stomatološke zahvate. Obično čišćenje zuba četkicom je u redu, ali sve ozbiljnije probleme trebalo bi da reši veterinar.

Od svog veterinara naučite kako sami da ljubimcu četkate zube, i činite to svakodnevno. Nikako ne koristite paste za zube namenjene ljudima. One mogu sadržati sodu bikarbonu ili flor koje ljubimac može progutati i naškoditi svom zdravlju.

Author: Ljiljana Milovanović

Trudimo se da naš portal bude ispunjen bogatim sadržajem o psima, kako bi vas o svemu u vezi sa njima informisali i ujedno vam pomogli da svaki dan naučite nešto novo. Želite da imate psa ili već imate psa? Na pravom ste mestu!

Share This Post On
468 ad

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *