Izbegavajte ove tri greške u ishrani vašeg psa

 

pas

 

Sa velikim izborom različitih proizvođača i vrsti hrane za pse, kupovina i planiranje obroka ponekad predstavlja pravi izazov. Evo nekoliko stvari koje treba izbegavati ukoliko želite da vaš pas bude zdrav.

1. Nemojte preskakati posete veterinaru

Ishrana i zdravlje su suštinski povezani. Zato je vrlo važno posavetovati se vaterenirom pre kupovine nove hrane ili poslastice. Veterinar će proceniti zdravstveno stanje vašeg psa, i na osnovu rezultata preporučiće vam odgovarajuću hranu. Takođe, veterinar će vas unapred upozoriti na eventualne negativne reakcije na hranu koje mogu nastati zbog zdravstvenog stanja.
2. Nemojte ignorisati kaloričnost hrane

Na ambalaži hrane za pse uglavnom stoji naznačeno kolika je kalorijska vrednost hrane, a i te informacije možete potražiti na sajtu proizvođača. Međutim, ni to nisu uvek precizne smernice za dnevne nutritivne potrebe vašeg psa. Zato, najbolje je da vaš veterinar preporuči koliko kalorija je potrebno da bi se zadovoljile dnevne potrebe psa, naročito ukoliko želite da mešate suvu i konzerviranu hranu, kao i posalstice.

3. Ne preterujte sa poslasticama

Iako su ukusne, poslastice za pse nisu dovoljno izbalansirane da podmire potrebe psa. Poslastice od sirove kože, keksići i ljudska hrana ne bi trebalo da čine više od 10 procenata dnevnih kalorija psa. Korišćenje previše poslastica u ishrani može dovesti do nedostatka ii viška određenih hranljivih materija i izazvati određene bolesti.

Author: Ljiljana Milovanović

Trudimo se da naš portal bude ispunjen bogatim sadržajem o psima, kako bi vas o svemu u vezi sa njima informisali i ujedno vam pomogli da svaki dan naučite nešto novo. Želite da imate psa ili već imate psa? Na pravom ste mestu!

Share This Post On
468 ad

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *