Evo zašto pas jede svoju, ali i tuđu kaku

Vlasnici pasa ovu pseću naviku teško razumeju, ali mnogi psi naprosto obožavaju da jedu izmet – svoj ili od drugih životinja, ne biraju!. Evo nekoliko razloga zašto vaš pas jede izmet:

Majke psi jedu stolicu njihovih mladunaca, kako bih mesto na kom spavaju ili žive zadržale čistim, samim tim i štenci mogu da usvoje takvo ponašanje. Ovakvo ponašanje vremenom, a naročito u odraslom dobu prestaje, međutim deo pasa i dalje kroz to rade. Pojedini psi jedu kaku iz dosade, zbog stresa, ali ima i onih kojima je izmet poslastica.

Psi imaju manje ukusa od ljudi i to može biti jedan od razloga zbog kojeg izgleda sve i svašta trpaju u usta.

agresija psa2

Jedejne kake, u nekim slučajevima može biti osnovni medicinski razlog, kao što je nedostatak dovoljne hranljive materije u ishrani. Ukoliko mislite da je ovo razlog što vaš pas jede kaku, posavetujte se sa veterinarom i uverite se da vaš pas unosi dovoljnu količinu hranjivih materija kroz ishranu.

Ako vaš pas jede svoju kaku: Ovaj problem prilično lako rešiv problem. Budući da je lako predvideti kada će on da kaki, odmah bacite izmet tako da pas nema pristup. Ako je moguće, ponesite igračku sa sobom kako biste mu skremuli pažnju dok ne pokupite govance .

Author: Ljiljana Milovanović

Trudimo se da naš portal bude ispunjen bogatim sadržajem o psima, kako bi vas o svemu u vezi sa njima informisali i ujedno vam pomogli da svaki dan naučite nešto novo. Želite da imate psa ili već imate psa? Na pravom ste mestu!

Share This Post On
468 ad

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *