Evo šta vam pas poručuje zevanjem

Kada vaš pas zeva, vi mislite da je to samo zato što je umoran? Varate se. Pritom, ako to često rade, treba da se zapitate zašto.

Naravno da i oni, kao i mi ljudi, zevaju kada su umorni ili kada im nedostaje kiseonika. No, čestim zevanjem, psi smiruju situaciju u prostoriji. Najčešće to rade u sred svađe među ljudima ili „huškanja“ među životinjama. Ne kaže naš narod na džabe da su psi usisivači negativne energije i stresa, a čin zevanja još jednom to potvrđuje.

Nakon duge šetnje, pas će zevati! On će na taj način ublažiti umor nastao nedostatkom kiseonika, koji će nadomestiti zevanjem. Pored toga, zevanjem će izraziti radost, kada npr. krenete u šetnju ili ga, jednostavno, pomazite.

Dakle, postoji mnogo različitih razloga zašto naši psi zevaju. Kada sledeći put vidite da pas zeva, sigurno ćete znati šta vaš krzneni prijatelj time želi da vam poruči.

Author: Ljiljana

Trudimo se da naš portal bude ispunjen bogatim sadržajem o psima, kako bi vas o svemu u vezi sa njima informisali i ujedno vam pomogli da svaki dan naučite nešto novo. Želite da imate psa ili već imate psa? Na pravom ste mestu!

Share This Post On
468 ad

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *