Evo kako se pudle ponašaju na ulici

Osetljivu ličnost standardne pudle čini je manje sklonom nepredvidljivom ponašanju od toj i patuljaste pudle. Stoga uvek pratite ponašanje vašeg psa, posebno izvan kuće i nikada ga ne ostavljajte samog u situacijama u kojima može biti doveden u opasnost.

Izbegnite potencijalnu agresivnost

Naučite svoju pudlu od rane mladosti da sluša vaše komande i izbegavajte situacije koje mogu dovesti do sukoba. Toj pudle su sklonije agresivnom ponašanju u odnosu na srednje pudle. Ako vaš pas ujede drugog psa ili osobu, i vi i vaš pas možete snositi zakonske posledice. (Osigurajte se protiv odgovornosti za vašeg psa).

Naučite je na saobraćaj

Pudle su po prirodi entuzijasti i čak i najbolje obučeni pas može istrčati na ulicu ako je uzbuđen. Uvek vodite psa na povocu kada postoji potencijalna opasnost.

francuska pudla

Kontrola radoznale prirode

Pratite vašu pudlu kad god je bez povoca, i sprečite je da juri bicikliste i ljude koji trče. Avanturistički, radoznali psi su skloni povredama i istraživačka lutanja mogu dovesti do ujeda divljih životinja, uboda i iritacije prouzrokovane biljkama i insektima. Držite vašu pudlu podalje od poznatih opasnosti, uključujući vodu, i nosite sa sobom pribor za prvu pomoć.

Zaštita vašeg psa

Pudle su po prirodi radoznale i istraživaće sve. Držite sve hemikalije za domaćinstvo, baštu i vodu na sigurnom, i nikada nemojte davati da žvaće praznu ambalažu kao igračku. Isklljučite elektronske uređaje kada ih ne koristite, i ako imate štenad naprskajte izložene električne kablove neotrovnim, ali gorkim sprejom koji se može nabaviti u radnjama za kućne ljubimce. Uverite se da vaš dom predstavlja sigurno mesto za vaše štene ili odraslog psa.

Sprečite psa da jede otpatke na ulici

To je deo prirodnog ponašanja pasa koje treba suzbiti. Naučite vašu pudlu da ispušta predmete na komandu, i sprečite je da jede kosti i izmet drugih životinja na ulici. Takođe je redovno čistite od parazita.

Author: Ljiljana Milovanović

Trudimo se da naš portal bude ispunjen bogatim sadržajem o psima, kako bi vas o svemu u vezi sa njima informisali i ujedno vam pomogli da svaki dan naučite nešto novo. Želite da imate psa ili već imate psa? Na pravom ste mestu!

Share This Post On
468 ad

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *