Evo kako psu na jednostavan način da operete zube

Nega psa je veoma važna, kao što vodite računa o tome da je čist pa ga kupate po ustaljenom rasporedu, četkate, šišate, hranitwe, šetate, trebalo bi i da vodite računa o njegovim zubima.Sručnjaci ističu kako je dentalna higijena veoma važna, jer loši zubi mogu da izazovu niz zdravstvenih problema. Kako bi pranje zuba postalo uobičajena rutina, najbolje bi bilo da krenete sa pranjem zuba dok je pas još štene.

Karijes, kamenac i plah na zubima pasa, mogu dadovedu do raznih infekcija. Danas na tržištu postoje razne poslastice koje čiste zube psa, a osim toga postoje i četkice kao i paste za zube koje su napravljene za pse.

Ukoliko se odlučite za poslastice koje čiste zube, psu vaša pomoć nije potrebna, a ako se odlučite da četkicu i pastu za zube znajte da ćete vi morati da mu perete. Zato naoružajte se stpljenjem.

zubi pas

Za početak vašeg psa naviknite samo na četkicu za zube u njegovim ustima. Polako ga uzmite za donju vilicu, kako bi se otvorila usta i počnite laganim pokretima da pomerate četkicu gore dole pokvašenu samo sa vodom.

Nakon, što se pas navikne na četkucu za zube u ustima, stavite pastu za zube koja je namenjena isključivo psima. Takođe možete da kupite i male gumene navlake, kao i gazu koju navučete na prst i na taj način trljate i čistite zube psu.

Ako vaš ljubimac ne poliže pastu za zube ili u tom momentu miruje, vaša misija pranja zuba je uspela.

Možda zvuči teško, ali nije. naime, ovakav način pranja zuba je veoma lak, ali ako je pas nemiran i otima se, nemojte ga mučiti i vikati na njega., već vam preporučujemo da kupite glodalice, suvu hranu u granulama ili igračke koje su namenjene za žvakanje.

Danas na tržištu postoje i glodalice koje su u obliku četkica za zube tako da pas bez vaše pomoći može da pere zube, na veoma sličan način ka koji biste mu i vi oprali četkicom.

I naravno, redovno vodite psa kod veterinara i na taj način izbegnite da vaš pas dobije neko oboljenje zuba koji mogu da dovedu do potpunog gubitka zuba, kao i do oštećenja bubrega i srca.

Author: Ljiljana Milovanović

Trudimo se da naš portal bude ispunjen bogatim sadržajem o psima, kako bi vas o svemu u vezi sa njima informisali i ujedno vam pomogli da svaki dan naučite nešto novo. Želite da imate psa ili već imate psa? Na pravom ste mestu!

Share This Post On
468 ad

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *