Dokaz koliko psi znače deci

Druženje sa životinjama je zdravo. Gotovo da je svaki vlasnik znao ovo ranije, ali je sada potpunu potvrdu dobio nakon rezultata istraživanja grupe naučnika.

Ovi naučnici tvrde da bebe u porodicama koje imaju životinje, u svom organizmu imaju povećano prisustvo dve vrste bakterija, koje se vezuju za smanjenje gojaznosti I borbu protiv alergija. To korisno izlaganje počinje još dok je beba u maminom stomaku.

“Postoji kritično vremensko razdoblje kada se zajednički razvijaju mikrobi i imunitet u crevima, i kada poremećaji u procesu rezultiraju u promenama u imunitetu creva”, kaže pedijatrijska epidemiološkinja Anita Kozyrskyj sa kanadskog Univerziteta u Alberti.

Količina ove dve bakterije se udvostručuje prisustvom životinja, a posebno pasa. Od ranije se zna da kućni ljubimci doprinose razvoju društvenog života dece s autizmom, smanjuju teskobu i stres, pa  čak pružaju i bolje društvo od braće i sestara.

Author: Ljiljana Milovanović

Trudimo se da naš portal bude ispunjen bogatim sadržajem o psima, kako bi vas o svemu u vezi sa njima informisali i ujedno vam pomogli da svaki dan naučite nešto novo. Želite da imate psa ili već imate psa? Na pravom ste mestu!

Share This Post On
468 ad

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *