Da li se svađate sa članovima porodice zbog psa?

Pas jeste čovekov najbolji prijatelj, ali svakako ne čini mnogo da poboljša naš odnos sa osobama koje su nam bliske. Naprotiv.

Nekoliko istraživanja je pokazalo da pas izazove blizu 2.000 svađa u porodici tokom svog života, dugog u proseku 13 godina. To je oko 156 svađa godišnje ili tri svađe sedmično.

Obično svađa izbija prilikom odlaska na odmor, kada ljubimca treba negde ostaviti. Tada se u porodici najčešće svađaju oko toga da li psa treba ostaviti rodbini, prijateljima ili u pansion.

nasl pas

Svađe nastaju i oko reda za šetnju psa, njegovog disciplinovanja, prostorija u koje sme da zalazi, penjanja na krevete i fotelje. Jutarnje svađe su najčešće, oko toga ko će sanjiv izvesti ljubimca da piški i kaki. Osim toga česte svađe izbijaju i oko toga koga pas više voli odnosno kome je više privržen.

Kada je reč o penjanju na krevet ili fotelje i tu su mišljnja u porodici podeljena i dok su žene te kojima „smeta“ spavanje psa u fotelji, jer one čiste za njim, muškarci i deca ovo ne vide kao problem.

Takođe svađe se javljaju i dok ručate, jer neko od članova porodice hrani psa iz ruke, dok je ovaj drugi veliki protivnik toga.

I zato pre nego što nabavite psa dobro razmislite, jer sem što vam pričinjava zadovoljstvo, morate biti svesni da ste uzeli živo biće, a ne igračkum jer tog momenta kada vam pas uđe u život vaše navike se menjaju iz korena.

Author: Ljiljana Milovanović

Trudimo se da naš portal bude ispunjen bogatim sadržajem o psima, kako bi vas o svemu u vezi sa njima informisali i ujedno vam pomogli da svaki dan naučite nešto novo. Želite da imate psa ili već imate psa? Na pravom ste mestu!

Share This Post On
468 ad

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *