8 stvari koje bi trebalo da prihvatimo od psa

Svi koji imaju psa ili su ga imali imaju taj osećaj koliko su psi divna bića, koja u kuću i porodicu unose puno radosti.

Ipak, život sa psima traži i veluku odgovornost, a ponekad i bruge kada se pas razboli. Ono što je neprocenjvo su stvari kojima nas oni uče.

Predstavljamo vam 8 stvari zbog kojih treba da im zahvalimo što su nas tako nesebično naučili.

Bezuslovna ljubav
Psi nas vole ne samo zato što od nas dobijaju hranu i vodu, ili zato što spavaju u našem krevetu ili ih mazimo. Ona nas vole bez obzira na sve, bezuslovno!

Iskrenost
Psi ne umeju da lažu i sakriju emocije, uvek nam pokazuju kako se zaista osećaju. U njihovim očima nema dvosmilenosti, već ćete u pogledu pronaći ljubav.

Uzbuđenje
Iako se mogu šetati sto puta istom rutom po komšiluku, ona psima nikada ne dosadi. Oni će pokazati isti nivo uzbuđenosti, opet sve pronjuškati i živeti u sadašnjem trenutku.

Vernost
Bez obzira na okolnosti, uvek možete računati na psa koji će biti vaš odani i verni pratilac.

Granice
Granice pomažu da se uspostave zdravi odnosi i veze. Psi se ponašaju dobro kada se jasno postave granice. A to važi i za ljude – kada imamo jasno definisane granice, tada smo u mogućnosti da odredimo ono šta jeste i ono šta nije prihvatljivo ponašanje.

Male stvari
Psi cene male stvari, kao što su poslastice ili igranje u parku s drugim psima. Njima je sasvim dovoljno da svaki dan dođete kući kako bi vam pokazali zahvalnost. Ovo je nešto na šta se treba ugledati na pse u današnje vreme.

Intuicija
Verujte svojoj intuiciji. Psi se vode svojim instinktima, a mi smo takođe sposobni za to. Takođe, često se pokazalo kako nam je upravo taj unutrašnji osećaj davao pravi odgovor.

Ljubav
Psi će svaki dan pronaći način kako da iskažu svoju ljubav i privrženost prema drugima, odnosno prema svom vlasniku. Izražavanje ljubavi je važno i donosi sreću vama i drugima.

Zapravo, mnogo toga imamo da naučimo od pasa o zdravim vezama i odnosima…

Author: Ljiljana Milovanović

Trudimo se da naš portal bude ispunjen bogatim sadržajem o psima, kako bi vas o svemu u vezi sa njima informisali i ujedno vam pomogli da svaki dan naučite nešto novo. Želite da imate psa ili već imate psa? Na pravom ste mestu!

Share This Post On
468 ad

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *